Categorie
Recepten
Recepten
Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie
Een makkelijke ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie. Super lekkere combinatie van verse sperziebonen, gehakt, paprika, kerrie en puree. Maak de ovenschotel een dag van tevoren en je hoeft het alleen nog maar even in de oven te…
Draadjesvlees met rode wijn
Draadjesvlees, wie maakt het nog tegenwoordig? Tegenwoordig wil iedereen snel iets op tafel zetten maar dit recept voor draadjesvlees kost wel even om te stoven maar is verder helemaal niet veel werk. Gewoon lekker in het weekend een…
Kwarktaart met appel en kruidnoten
Deze kwarktaart met appel en een bodem van kruidnoten is heel geschikt om te maken rond sinterklaas. Maar ook nu zijn er al vol op kruidnoten te krijgen dus schroom je niet om deze heerlijke taart nu al te maken. Of bak zelf je kruidnoten…
Churros beslag
Churros beslag is een mengsel van onder andere melk, boter en bloem. Je maakt met het beslag Churros, een zoete lekkernij welke oorspronkelijk uit Spanje komt. Het zijn zoete gefrituurde deegsliertjes welke je na het bakken bestrooid met…
Biefstuksalade
Deze biefstuksalade is makkelijk te maken en is lauwwarm ook heel erg lekker. Je kunt er eindeloos op los varieeren qua groenten en je kunt er noedels, rijst of mie doorheen doen. Of alleen groenten is ook lekker.
Je begint met de…
Pompoenkoekjes
Veel mensen denken bij pompoen aan pompoensoep maar je kunt ook heerlijke zoete recepten maken met pompoen. Zo maakte ik al eerder deze pompoencake. De zoete smaak van pompoen is heel goed te combineren met kruidige specerijen(zoals…
Cheesecake limoen
Heerlijke cheesecake met limoen. Lekkere frisse cheesecake met een makkelijke bodem van biscuit. Uiteraard kun je met de bodem varieëren qua koekjes maar ik heb gekozen voor een lekkere country biscuit.
Cheesecake limoen recept
Bodem:…
Linzensoep
Linzensoep is een soep, de naam zegt het al gemaakt van linzen en word veel gegeten in de Arabische en Turkse keuken. Je kunt voor linzensoep bijvoorbeeld rode of bruine linzen gebruiken. Net als bij alle recepten gaan er van linzensoep ook…
Hartige taart met courgette
Met courgette kun je heel veel kanten op en naast dat je courgette verwerkt in een quiche of hartige taart kun je courgette ook heel goed vullen, grillen of roerbakken. In deze hartige taart heb ik de courgette fijn geraspt en toen rauw…
Basilicumdressing
Basilicumdressing is een makkelijke dressing om te maken en heerlijk bij een lekkere salade met tomaat of kip. Ook erg lekker natuurlijk bij de salade caprese.
Basilicumdressing recept
1 bos verse basilicum (alleen de blaadjes, niet…
Banaan muffin
Je hebt vast net als ik wel eens wat rijpe bananen over die je eigenlijk te bruin vind om nog op te eten. Uiteraard is er nog niks mis met de bananen maar om zo te eten wil je vaak een wat minder bruin exemplaar. Nu hoef je die bananen niet…
Couscous salade met gerookte kip
Couscous staat tegenwoordig steeds vaker op het menu. Het is een graanproduct wat gemaakt is van tarwemeel. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous per persoon. De bereide couscous is in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Couscous…
Cakebeslag
Cakebeslag is makkelijk om te maken en je hebt er eigenlijk maar 4/5 ingrediënten voor nodig. Dit is het basis cakebeslag. Je kunt bij het basisrecept nog smaakstoffen toevoegen zoals citroenrasp of sinaasappelrasp. Ik gebruik eigenlijk…
Ajam ketjap
Super lekkere ajam ketjap met verse sperzieboontjes uit eigen tuin (uiteraard kan uit de winkel ook). Verder heb ik er nog een simpele maar lekkere komkommersalade bijgemaakt. In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van kipfilet maar…
Creme brulee met sinaasappel
Deze creme brulee met sinaasappel is lekker fris. Neem voor deze creme brulee bij voorkeur een biologische sinaasappel of boen de sinaasappel in ieder geval goed schoon. Aangezien je de schil gaat gebruiken is dit wel belangrijk.
Creme…
Pruimen muffin met havermout
Hollandse pruimen zijn te koop van ongeveer juli tot en met oktober. Enkele maanden eerder kun je vaak al pruimen krijgen maar deze komen dan uit landen zoals Spanje, Frankrijk of bv Italië. De meest bekende pruimensoorten zijn de Opal…
Auberginetaartje met mozzarella en pesto
Dit auberginetaartje met tomatensaus, mozzarella en pesto is helemaal niet zo moeilijk te maken en kun je prima neerzetten als je mensen te eten krijgt of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Je kunt dit auberginetaartje eten als lunch,…
Basis Tomatensaus
Dit is een basis tomatensaus welke je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Je kunt het bv gebruiken bij deze auberginetorentjes of als basis tomatensaus voor pasta.
In onderstaand recept maak ik de tomatensaus grotendeels in de…
Blini beslag
Blini’s zijn een soort kleine dikke Russische pannenkoekjes die vaak als hartig hapje gegeten worden. Je kunt ze van gewone bloem maken maar van origine word er boekweitmeel gebruikt, beiden kan dus. Zodra je de blini’s gebakken hebt laat…
Avocado dressing
Een heerlijke volle romige avocado dressing die je bij veel salades kunt eten. Heerlijk in combinatie met (gerookte) kip, aardbeien en sinaasappel. Met dit recept maak je ongeveer 1 klein weckpotje met dressing. Het makkelijkste is om het…
Broodje filet American
Een simpel maar erg lekker broodje filet American. Je kunt voor dit * recept* een handgesneden plak brood nemen of een lekker vers knapperig broodje net wat je wil. Wat dit broodje lekker maakt is de combinatie met augurk, ei en mayonaise…
Abrikozen plaatkoek
Abrikozen zijn eivormige geel/oranje vruchten met een zachte, beetje donsachtige schil. Het zijn steenvruchten met een heerlijke frisse zoete smaak. In het midden zit een grote pit welke je niet kunt eten. Je kunt de abrikozen gewoon met…
Aardbeiencake
Deze aardbeiencake is lekker makkelijk te maken en nu het aardbeienseizoen weer in aantocht is is het natuurlijk een goede reden om regelmatig deze aardbeiencake te maken. In onderstaand recept is er gebruik gemaakt van zonnebloemolie en…
Vlierbloesem siroop maken
Vlierbloesem, ze zijn bijna klaar om geplukt te worden zodat je een lekkere vlierbloesem siroop kan maken. Tijd dus om het recept op de website te zetten.
Het maken van vlierbloesem siroop is eigenlijk heel makkelijk dus geen enkel…
Poffertjesbeslag
Zelf poffertjes maken en dan ook zelf het poffertjesbeslag maken is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. In dit recept gebruik ik droge gist welke een klein uurtje moet rijzen maar dan heb je wel heerlijke luchtige echt…
Zachte caramels of fudge
Je kent ze vast wel die heerlijke zachte vierkante blokjes zachte caramel of fudge. Weet je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Je doet alle ingrediénten samen in een pannetje, laat het koken en vervolgens afkoelen. Daarna kun je…
Bananenbrood
Bananenbrood is erg populair en dat is niet zo gek ook. Naast dat het gewoon erg lekker is is het ook nog eens een verantwoord tussendoortje. Onderstaand recept bevat geen suiker en geen boter (op eventueel wat honing na dan). Gooi dus je…
Pompoencake
Deze pompoencake is eigenlijk heel makkelijk te maken maar het kost even tijd om de pompoen schoon te maken en te raspen. Het beste kun je hiervoor wel een keukenmachine gebruiken.
Pompoenen bevatten weinig calorieën en veel vezels dus…
Witlofsalade met ham en kaas
We kennen natuurlijk allemaal wel de witlof met ham en kaas uit de oven dus waarom niet een witlofsalade met ham en kaas. Het is super makkelijk gemaakt en ook nog eens heel erg lekker. Je kunt het als bijgerecht maken bij bv een BBQ, als…
Flensjes of crepe beslag
Flensjes, ook wel crepes genoemd zijn lekkere dunne pannenkoekjes die vaak gegeten worden als dessert. Denk hierbij aan de crepe suzette, een flensje die in 4en is gevouwen met warme sinaasappelsaus en geflambeerd met Cointreau of Grand…