Categorie
Zelf maken
Zelf taco kruiden maken
Tegenwoordig kun je allemaal kant en klare kruidenmixen kopen, wat op zich heel makkelijk is natuurlijk maar vaak zitten deze kant en klare kruidenmixen ook boordevol zout, smaakversterkers, e-nummers en suiker. Op zich is dit helemaal niet…
Zelf pizzadeeg maken
Pizzadeeg kun je kant en klaar kopen maar wist je dat het heel makkelijk is om het zelf te maken? Het kost alleen een uurtje om te rijzen maar verder is het ingrediënten mengen en klaar. Onderstaand recept is voor 4 pizzabodems
Pizzadeeg…
Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken
Poffertjes, wie kent ze niet. We eten ze vaak op de kermis of op braderieën of we kopen ze kant en klaar maar net als pannenkoeken kun je het beslag heel makkelijk zelf maken. Als je poffertjes wil maken heb je wel zelf een poffertjespan…
Vlierbloesem siroop maken
Vlierbloesem, ze zijn bijna klaar om geplukt te worden zodat je een lekkere vlierbloesem siroop kan maken. Tijd dus om het recept op de website te zetten.
Het maken van vlierbloesem siroop is eigenlijk heel makkelijk dus geen enkel…
Gepofte knoflook, zo maak je het heel makkelijk in de oven of op de BBQ
Gepofte knoflook heeft een veel zachtere smaak dan “rauwe”knoflook, hierdoor kan je de gepofte knoflook zo op een broodje of bruschetta smeren. Of maak er lekkere aioli van. Gepofte knoflook is heel makkelijk om te maken, je hebt alleen wat…
Zelf pastadeeg maken
Zelf pastadeeg maken om bv spaghetti, ravioli of tagliatelle te maken is helemaal niet zo moeilijk. Voor het pastadeeg zelf heb je maar 2 ingrediënten nodig. Eieren en echte pastameel. De pastameel die je moet gebruiken voor het maken van…
Zelf sangria maken
Zelf sangria maken. Als je wel eens tapas gaat eten dan zie je regelmatig van die kannen op tafel staan met heerlijke sangria. Een heerlijke Spaanse drank gemaakt van wijn en fruit. Er gaan veel variaties van het recept voor sangria rond…
Zelf granita maken
Zelf granita maken. Granita is een halfbevroren dessert gemaakt van water of vruchtensap met suiker en andere smaakmakers. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs alleen word granita meestal niet in de ijsmachine gemaakt waardoor je een…
Mayonaise maken
Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen…
Zelf karamelsaus maken
Karamelsaus is onweerstaanbaar over ijs en dan met een heerlijke schep slagroom erbij mmmm. Denk niet aan de calorieën als je karamelsaus eet maar geniet van de hemelse zachte smaak van die volle karamelsmaak.
Misschien heb je het nog…
Zelf falafel maken
Falafel zijn vegetarische balletjes gemaakt van kikkererwten. Ze worden vaak gegeten samen met een pitabroodje, gevuld met veel groenten. Serveer er een lekker sausje bij of hummus.
Het kost even werk om zelf falafel te maken, niet…
Zelf pitabroodjes maken
Zelf pitabroodjes maken, het is helemaal niet zo moeilijk en heel erg lekker. Uiteraard is het lekker om pitabroodjes bij shoarma te eten maar bij zelfgemaakte falafel of om te dopen in de hummus zijn verse pitabroodjes ook heel geschikt.…
Zelf bolognesesaus maken, zo maak je het zonder pakjes en zakjes
Iedereen kent wel de spaghetti bolognese en dit welbekende pastagerecht komt regelmatig op tafel, bij jou vast ook? Maar gebruik je dan een pakje of kant en klare bolognesesaus of maak je het gewoon lekker helemaal zelf? Ik maak mijn…
Zelf amandelpasta maken
Zelf amandelpasta maken is eigenlijk pindakaas van amandelen, erg lekker en heeeel makkelijk te maken, alles wat je nodig hebt zijn amandelen en wat zeezout (optioneel een eetlepel kokosolie). In pindakaas die je in de winkel koopt zit…
Zelf kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is super easy en toch kopen een hoop mensen het nog steeds kant en klaar. Op zich niet erg natuurlijk maar zelfgemaakte kruidenboter is echt super lekker en het voordeel is als je het zelf maakt dat je er eindeloos…
Zelf citroen limonade maken
Zelf citroen limonade maken. In de zomer is het heerlijk om verse citroen limonade te maken. Je kunt ook eerst siroop maken van de citroenen en dan de siroop aanlengen met water maar het onderstaande recept is om makkelijk en snel super…
Zelf croutons maken
Croutons zijn krokante broodstukjes die vaak in de soep gegeten worden. Op een salade is het ook erg lekker. Het geeft een crunchy effect aan de soep of salade en je kunt er ook nog een lekker smaakje aan de croutons meegeven zoals…
Roux maken
Je ziet vaak in recepten staan, maak een roux, maar wat is een roux en waar dient het voor. Een roux is een mengsel van boter en bloem en dient voor het binden van sauzen en soepen. Als je een roux maakt en daar vocht aan toevoegt en je…
Zelf mayonaise maken
Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel eenvoudig, ik leg je hieronder uit hoe je zelf mayonaise maakt met de hand maar je kunt mayonaise ook met een staafmixer maken, hieronder leg ik je uit hoe je dat doet, het recept blijft verder…