Rabarber koken

0

Rabarber is een groente ipv een fruitsoort zoals veel mensen denken. Vroeger stond rabarber vaker als groente op tafel als in deze tijd terwijl rabarber koken misschien wel 1 van de makkelijkste “recepten”is. Strikt genomen heb je voor het koken van rabarber niet meer nodig dan rabarber en water maar om het ook nog een beetje lekker te maken is suiker zeker ook wel nodig.

Rabarber is een vrij zure groente. Je hebt verschillende soorten rabarber, de stengels zijn er van groen, rood/groen tot rood. Hoe roder de stengels rabarber zijn hoe zoeter de rabarber is. Ik vind het zelf erg lekker om de rabarber ipv in water in verse sinaasappelsap te koken dus daar ga ik in onderstaand recept ook van uit, je kunt dit ook vervangen door water.

Rabarber recept

  • 250 gram rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
  • 50-60 gram suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel)

Rabarber koken

  1. Zet een pan op het vuur met de rabarberstukjes, doe hierbij de suiker, het kaneel en het sap van 1 sinaasappel en zet het op het vuur
  2. Roer af en toe in het pannetje en je zult zien dat de rabarber langzaa uit elkaar begint te vallen
  3. Voeg eventueel nu de rozijnen toe en laat de rabarber zachtjes koken tot alle stukjes uit elkaar gevallen zijn
  4. Proef de rabarber dan en voeg eventueel nog wat suiker toe mocht de rabarber nog te zuur zijn.
  5. Eet de rabarber als bijgerecht.
5 from 1 reviews
Rabarber koken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Bijgerechten
Ingrediënten
  • 250 gram rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
  • 50-60 gram suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel)
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met de rabarberstukjes, doe hierbij de suiker, het kaneel en het sap van 1 sinaasappel en zet het op het vuur
  2. Roer af en toe in het pannetje en je zult zien dat de rabarber langzaa uit elkaar begint te vallen
  3. Voeg eventueel nu de rozijnen toe en laat de rabarber zachtjes koken tot alle stukjes uit elkaar gevallen zijn
  4. Proef de rabarber dan en voeg eventueel nog wat suiker toe mocht de rabarber nog te zuur zijn.
  5. Eet de rabarber als bijgerecht.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.