Rabarber boterkoek met kokos

0

Er is weer vol op rabarber te krijgen dus het is weer tijd voor een rabarber recept. Deze rabarber boterkoek bestaat uit 4 lagen. Het is belangrijk dat je eerst het recept helemaal leest voordat je de boterkoek gaat maken. Je gebruikt de helft van het boterkoekdeeg voor de bodem, de andere helft als toplaag waar ook nog wat kokos aan toegevoegd word. Als je onderstaande stappen gewoon volgt kan het niet misgaan.

Recept voor de rabarber boterkoek met kokos

Boterkoek

  • 2  eieren
  • 250 g bloem
  • 250 g zachte roomboter
  • 250 g licht bruine basterdsuiker

Rabarber vulling

  • 6 stengels rabarber
  • theelepeltje kaneel
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • zakje vanille suiker
  • 40 gram suiker

3de laag

  • 100 gram geraspte kokos
  • ½ ei

4de laag

  • 40 gram geraspte kokos + 2 eetlepels kokosrasp om te bestrooien
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei

Stap 1 de rabarber koken

  1. Was de rabarber stengels en snijd deze in kleine stukjes
  2. Doe de rabarber in een pan samen met de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker. Voeg 5 eetlepels water toe en breng de rabarber zachtjes aan de kook, het moet een beetje stoven tot de rabarber uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten
  3. Zet dan het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder door de rabarber en laat afkoelen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 169 graden)

Stap 2 Boterkoek maken

  1. Neem een kom, voeg de zachte roomboter toe, samen met de bloem, de eieren en de basterdsuiker en meng tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer
  2. Zet het deeg/beslag daarna even een uurtje in de koelkast

Stap 3 3de laag maken

Neem nu de helft van het boterkoek deeg uit de koelkast en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart

Stap 4 4de laag maken

Roer 40 gram geraspte kokos, 30 gram witte basterdsuiker samen met 1 ei goed door elkaar

Stap 5 de rabarber boterkoek opbouwen

  1. Vet het bakblik (24-26cm doorsnede) in met wat boter of een bakspray
  2. Verdeel de achtergehouden boterkoek deeg over de bodem, dit kun je met je handen doen of met de achterkant van een lepel
  3. Schep dan de afgekoelde rabarber er overheen
  4. Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd)
  5. Het kan zijn dat de laag zich een beetje mengt met de rabarber, dit geeft niet
  6. Verdeel als laatste laag 4 erover(1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd)
  7. Bestrooi dan met 2 eetlepels geraspte kokos en zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten
  8. Haal dan het bakblik uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de rabarberboterkoek gaat aansnijden

 

 

Rabarber boterkoek

Rabarber boterkoek met kokos

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Boterkoek
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 boterkoek
Auteur: Receptenkoken

Benodigdheden

Ingrediënten

Boterkoek

  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 250 g zachte roomboter
  • 250 g licht bruine basterdsuiker

Rabarber vulling

  • 6 stengels rabarber
  • theelepeltje kaneel
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • zakje vanille suiker
  • 40 gram suiker

3de laag

  • 100 gram geraspte kokos
  • ½ ei

4de laag

  • 40 gram geraspte kokos + 2 eetlepels kokosrasp om te bestrooien
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei

Bereiding

Stap 1 de rabarber koken

  • Was de rabarber stengels en snijd deze in kleine stukjes
  • Doe de rabarber in een pan samen met de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker. Voeg 5 eetlepels water toe en breng de rabarber zachtjes aan de kook, het moet een beetje stoven tot de rabarber uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten
  • Zet dan het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder door de rabarber en laat afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 169 graden)

Stap 2 Boterkoek maken

  • Neem een kom, voeg de zachte roomboter toe, samen met de bloem, de eieren en de basterdsuiker en meng tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer
  • Zet het deeg/beslag daarna even een uurtje in de koelkast

Stap 3 3de laag maken

  • Neem nu de helft van het boterkoek deeg uit de koelkast en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart

Stap 4 4de laag maken

  • Roer 40 gram geraspte kokos, 30 gram witte basterdsuiker samen met 1 ei goed door elkaar

Stap 5 de rabarber boterkoek opbouwen

  • Vet het bakblik (24-26cm doorsnede) in met wat boter of een bakspray
  • Verdeel de achtergehouden boterkoek deeg over de bodem, dit kun je met je handen doen of met de achterkant van een lepel
  • Schep dan de afgekoelde rabarber er overheen
  • Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd)
  • Het kan zijn dat de laag zich een beetje mengt met de rabarber, dit geeft niet
  • Verdeel als laatste laag 4 erover(1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd)
  • Bestrooi dan met 2 eetlepels geraspte kokos en zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten
  • Haal dan het bakblik uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de rabarberboterkoek gaat aansnijden
Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.