Categorie
Warme sauzen
Hartige warme sauzen. Lekkere hartige warme sauzen voor mij vlees of vis, zoals champignon roomsaus, pepersaus, maar ook bolognesesaus en bechamelsaus komen aan bod.
Peper roomsaus
Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke pepersaus. Zelf een lekker sausje maken is helemaal niet zo lastig…
Bechamelsaus of groentensaus maken
Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima zelf te maken en je kunt de saus zo dik maken als je zelf wil.…
Zelf bolognesesaus maken, zo maak je het zonder pakjes en zakjes
Iedereen kent wel de spaghetti bolognese en dit welbekende pastagerecht komt regelmatig op tafel, bij jou vast ook? Maar gebruik je dan een pakje of kant en klare bolognesesaus of maak je het gewoon lekker helemaal zelf? Ik maak mijn…
Bolognesesaus
Zelf bolognesesaus maken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Het kost wel even tijd, dat zit hem niet zozeer in het maken zelf maar in de tijd dat de saus op het vuur staat. Echt lekkere bolognesesaus laat je lekker…
Bechamelsaus maken, saus voor over de groenten of tussen lasagne
Bechamelsaus is een saus die ook wel bekend staat als witte saus. Bechamelsaus kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker tussen de laagjes bij zelfgemaakte lasagne, maar je kunt het ook gebruiken als (basis) saus voor…