Basis Tomatensaus

0

Dit is een basis tomatensaus welke je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Je kunt het bv gebruiken bij deze auberginetorentjes of als basis tomatensaus voor pasta.

In onderstaand recept maak ik de tomatensaus grotendeels in de oven, ik vind het makkelijk en het geeft een superlekkere tomatensaus.

Tomatensaus recept

  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo tomaten in 4en gesneden (mag gewoon met schil)
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • Snuf suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Tomatensaus maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Neem een bakplaat en doe hier een scheutje olijfolie om te bakken op
  • Verdeel de ui, knoflook en in 4en gesneden tomaat over de plaat en leg de tijm en rozemarijnblaadjes ertussen (blaadjes van het takje ritsen)
  • Zet de bakplaat in zijn geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten en doe daarna alles in een hoge pan
  • Maak met een staafmixer er een gladde saus van
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een snuf suiker toe voor de zuurbalans
  • Je kunt nu de saus verder verwerken
Tomatensaus

Basis Tomatensaus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Saus
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 portie
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo tomaten in 4en gesneden mag gewoon met schil
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • Snuf suiker optioneel
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Neem een bakplaat en doe hier een scheutje olijfolie om te bakken op
  • Verdeel de ui, knoflook en in 4en gesneden tomaat over de plaat en leg de tijm en rozemarijnblaadjes ertussen (blaadjes van het takje ritsen)
  • Zet de bakplaat in zijn geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten en doe alles daarna in een hoge pan
  • Maak met een staafmixer er een gladde saus van
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een snuf suiker toe voor de zuurbalans
  • Je kunt nu de saus verder verwerken

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.