Basis Tomatensaus

0

Dit is een basis tomatensaus welke je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Je kunt het bv gebruiken bij deze auberginetorentjes of als basis tomatensaus voor pasta.

In onderstaand recept maak ik de tomatensaus grotendeels in de oven, ik vind het makkelijk en het geeft een superlekkere tomatensaus.

Tomatensaus recept

  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo tomaten in 4en gesneden (mag gewoon met schil)
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • Snuf suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Tomatensaus maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Neem een bakplaat en doe hier een scheutje olijfolie om te bakken op
  • Verdeel de ui, knoflook en in 4en gesneden tomaat over de plaat en leg de tijm en rozemarijnblaadjes ertussen (blaadjes van het takje ritsen)
  • Zet de bakplaat in zijn geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten en doe daarna alles in een hoge pan
  • Maak met een staafmixer er een gladde saus van
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een snuf suiker toe voor de zuurbalans
  • Je kunt nu de saus verder verwerken
Basis Tomatensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Saus
Serves: 1 portie
Ingrediënten
  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo tomaten in 4en gesneden (mag gewoon met schil)
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • Snuf suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Neem een bakplaat en doe hier een scheutje olijfolie om te bakken op
  3. Verdeel de ui, knoflook en in 4en gesneden tomaat over de plaat en leg de tijm en rozemarijnblaadjes ertussen (blaadjes van het takje ritsen)
  4. Zet de bakplaat in zijn geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten en doe alles daarna in een hoge pan
  5. Maak met een staafmixer er een gladde saus van
  6. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een snuf suiker toe voor de zuurbalans
  7. Je kunt nu de saus verder verwerken

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.