Categorie
Recepten
Recepten
Gevulde portobello met pizzavulling
Een gevulde portobello met pizzavulling is heel makkelijk te maken en is ook ideaal als lunch of als voorgerechtje. Ze zijn goed voor te bereiden zodat je ze bijvoorbeeld bij een etentje alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven.…
Zuurkoolschotel met gehakt uit de oven
Met de winter eten we denk ik bijna allemaal wel regelmatig een keer zuurkool. Ik ben er dol op en eet het het liefste wel 1x in de week. Uiteraard de ouderwetse stamppot zuurkool maar ter afwisseling uiteraard ook wel op andere manieren.…
Kruidnootjes maken (ook al worden ze vaak pepernoten genoemd)
Kruidnoten, dat zijn de kleine ronde harde en knapperige nootjes die we veel rond sinterklaas eten. Heel veel mensen noemen het pepernoten, maar dat zijn de zachtere bonken die wat meer naar anijs smaken. Ook hier staat het recept van op de…
Cantuccini koekjes met amandel, super lekkere Italiaanse koekjes
Cantuccini koekjes zijn Italiaanse koekjes die 2x worden gebakken. Eerst bak je ze als rol en dan snijd je ze in plakjes welke daarna nogmaals gebakken worden om die heerlijke harde koekjes te krijgen die je lekker in de koffie of thee kunt…
Hazelnootcake, heerlijke luchtige cake
Onderstaande hazelnootcake is lekker luchtig en bevat niet veel ingrediënten. Veel van de ingrediënten heb ik eigenlijk zelf altijd wel in huis dus deze cake is dan makkelijk even snel te maken mocht je ineens zin hebben in iets lekkers of…
Stoofpeertjes maken is echt makkelijk en o zo lekker!
Stoofpeertjes zijn in de herfst en ook bijvoorbeeld bij het kerstdiner bijna niet weg te denken. Als je stoofpeertjes gaat maken gaat het heerlijk geuren in je huis door het gebruik van een kaneelstokje. Ikzelf doe er nog wat schil van een…
Spinaziesoep
Spinaziesoep is een heel erg makkelijke soep om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ikzelf gebruik altijd babyspinazie in de soep, deze blaadjes zijn jong en hebben geen harde stugge steeltjes die nog wel eens bitter…
Salade met rivierkreeftjes en mango
Deze salade met rivierkreeftjes en mango is makkelijk en snel te maken en is een ideale combinatie van rivierkreeftjes en zoete mango en knapperige komkommer. Voor een extra crunch heb ik wat geroosterde pompoenpitjes over de salade…
Aardappelen uit de oven, zo kunnen ze niet mislukken!
Deze aardappelen uit de oven zijn heel makkelijk om te maken en echt super lekker. Het beste gebruik je mooie vastkokende aardappelen. Een hele geschikte aardappel om te gebruiken voor aardappelen uit de oven zijn roseval aardappelen maar…
Groenten omelet met avocado en tomaat
Ik heb deze groenten omelet gemaakt met producten welke ik nog in huis had. De ingrediënten van de omelet kun je makkelijk veranderen en gebruiken wat je nog in je koelkast hebt liggen. In mijn geval waren dat nu een stukje courgette, een…
Boerenkoolsalade met zoete aardappel, feta en hummus dressing
Deze boerenkoolsalade is makkelijk om te maken en kan prima dienen als een echte maaltijdsalade en zelfs warm is deze boerenkoolsalade ook heel erg lekker. De boerenkool word niet gekookt maar even kort gewokt in de pan waar je ook de…
Gewokte boerenkool met zoete aardappel en spekjes
Een supermakkelijk en snel 1 pansgerecht welke je in no time op tafel zet. Geen gekookte boerenkool maar lekker gewokt, zo blijft alle smaak behouden. De zoete aardappel gaat even 15-20 minuutjes in de oven zodat je deze straks gelijk mee…
Taco pizza hapjes, deze zijn zo lekker, de kinderen zijn er dol op!
Deze taco pizza hapjes zijn een beetje een combinatie tussen een taco en een pizza. De vulling en de toppings komen van de taco maar dan in een rolletje van pizzadeeg. De hapjes zijn redelijk makkelijk te maken en tegenwoordig kun je…
Zelf pizzadeeg maken
Pizzadeeg kun je kant en klaar kopen maar wist je dat het heel makkelijk is om het zelf te maken? Het kost alleen een uurtje om te rijzen maar verder is het ingrediënten mengen en klaar. Onderstaand recept is voor 4 pizzabodems
Pizzadeeg…
Knoflookbrood met gepofte knoflook mmmmm
Dit knoflookbrood is zo verschrikkelijk lekker met hele teentjes knoflook die eerst lekker gepoft zijn en daarna gemengd met het deeg en dan gebakken. Bij het bakken krijg je daardoor ook een heerlijke geur in huis van verse knoflook.…
Gevulde puntpaprika met spinazie en zoete aardappel
Een makkelijk en snel gerecht van gevulde puntpaprika’s met spinazie, rijst en zoete aardappel op smaak gebracht met knoflook, een uitje en wat reepjes zongedroogde tomaatjes. Naar smaak kun je ze nog even gratineren met wat geraspte kaas…
Klassieke appeltaart, ouderwets lekker zoals oma hem ook maakte
Appeltaart zoals je die vroeger bij opa en oma kreeg. Deze klassieke appeltaart is simpel zonder extra poespas of extra ingrediënten maar daarom is deze juist zo lekker. Gewoon een klassieke appeltaart zoals een appeltaart hoort te zijn.…
Tagliatelle met zalm en venkel
Een lekker en makkelijk recept van tagliatelle, zalm, venkel en dille. Kook de tagliatelle af zoals op de verpakking aangegeven, dit hangt af van of je verse tagliatelle gebruikt of gedroogde. Ik gebruikte in dit recept verse tagliatelle…
Panna cotta met kokos en ananas compote
Ananas en kokos is een perfecte combinatie. Dit nagerecht is dan ook echt tropisch lekker door de combinatie van deze 2 ingrediënten. Normaal is panna cotta niet meer dan room, vanille, suiker en wat gelatine maar in dit recept heb ik de…
Saltimbocca
Saltimbocca zijn kalfslapjes met prosciutto en salie gemarineerd met wijn. De kalfslapjes worden vaak plat gebakken maar ook opgerold kom je ze vaak tegen. Soms omwikkeld met de posciutto. Ik heb de kalfslapjes gevuld met en toen opgerold…
Pruimen compote of pruimenjam
Pruimen zijn naast heel erg lekker ook nog eens supergezond en bevatten heel veel antioxidanten zodat ze je kunnen beschermen tegen tal van ziekten. Doordat pruimen zeer vezelrijk zijn, zijn ze ook nog een heel erg goed voor je darmen en…
Pruimen plaatcake
Het seizoen van de pruimen is in volle gang dus werd het tijd voor een heerlijke pruimen plaatcake. Tegenwoordig zijn pruimen jaarrond te verkrijgen maar de Nederlandse pruimen zijn er ongeveer vanaf juli/augustus tm september. Pruimen…
Ratatouille, boordevol verse groenten
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten. Het is makkelijk te maken en ook nog eens koolhydraatarm. Je eet Ratatouille als bijgerecht, gewoon als groenten maar ook lekker met rijst of een stuk verse ciabatta
Ratatouille…
Griesmeel plaatkoek met sinaasappel
Griesmeel kennen we allemaal wel van de ouderwetse griesmeelpap maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Deze griesmeel plaatkoek met sinaasappel is echt verrassend lekker.
In onderstaand recept heb ik een brownie bakblik gebruikt van…
Kokosrijst met mango
Een variatie op de gewone paprijst, deze heeft een zomer tintje. Een heerlijke kokosrijst met verse mango. De munt geeft het geheel een lekker fris tintje.
Kokosrijst met mango recept
100 gram paprijst
400ml kokosmelk
100ml…
Groenten pizza
Deze heerlijke groenten pizza’s zijn een stuk gezonder dan de “normale”pizza’s maar zeker niet minder lekker. De bodem is gemaakt van gegrilde courgettes en aubergines, bestreken met een makkelijke tomatensaus, belegd met dunne plakjes…
Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus
Zolang de vlierbloesems er zijn maak ik altijd vlierbloesemsiroop en zoveel mogelijk recepten met de vlierbloesen in de hoofdrol. Nu dan dus de vlierbloesem panna cotta. Supermakkelijk recept om even te maken.
Voor 4 kleine…
Vlierbloesem koekjes
Vlierbloesem, je houd er van of niet maar als je er van houd dan moet je echt deze vlierbloesem koekjes eens maken. Ze zijn makkelijk en snel te maken dus zeker een aanrader nu de vlierbloesems vol op in bloei staan. Ik gebruik wat…
Rabarber boterkoek met kokos
Er is weer vol op rabarber te krijgen dus het is weer tijd voor een rabarber recept. Deze rabarber boterkoek bestaat uit 4 lagen. Het is belangrijk dat je eerst het recept helemaal leest voordat je de boterkoek gaat maken. Je gebruikt de…
Wentelteefjes van brioche brood met limoen mascarpone en frambozen
We kennen allemaal wel de “normale”wentelteefjes maar je kunt ook wentelteefjes maken van brioche brood. Brioche is een luchtig, zacht en zoet witbrood wat bijna meer wegheeft van cake dan van brood. Je kunt hier ook heel goed wentelteefjes…