Bekijk Categorie

Recepten

Recepten

Zelf sangria maken

Zelf sangria maken. Als je wel eens tapas gaat eten dan zie je regelmatig van die kannen op tafel staan met heerlijke sangria. Een heerlijke Spaanse drank gemaakt van wijn en…

Zelf granita maken

Zelf granita maken. Granita is een halfbevroren dessert gemaakt van water of vruchtensap met suiker en andere smaakmakers. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs alleen word…

Vanilleijs maken

Zelf vanille ijs maken is prima te doen. Het makkelijkste gaat dit wel met een ijsmachine omdat je zo een mooi fijn ijs krijgt door het continue in beweging houden van de massa bij…

Noorse garnalen cocktail

Noorse garnalen cocktail. Garnalen cocktail is een veel gegeten cocktail in Nederland. Het is een echt traditioneel gerecht uit de klassieke keuken. Meestal worden er Hollandse…

Bruchetta met geroosterde paprika

Bruchetta met geroosterde paprika. Simpel voorgerechtje wat er toch heel erg leuk uitziet, bruchetta met gegrilde paprika salade, baslsamico stroop en schaafsel van parmezaanse…

Snelle kippensoep boordevol groenten

Snelle kippensoep boordevol groenten. Deze snelle kippensoep is super makkelijk te maken, je kunt er heel makkelijk je koelkast mee leeg maken als je veel restjes hebt van…

Romige maissoep

Romige maissoep. Deze romige maissoep is weer eens heel wat anders om op tafel te zetten. Uiteraard moet je wel van mais houden maar ik vind het heerlijk, zowel een lekkere soep in…

Pittige kerrie soep

Pittige kerrie soep. Deze pittige kerrie soep is eenvoudig te maken. Ik zelf ben dol op kerrie soep en merk dat maar weinig mensen weten hoe ze heerlijke kerrie soep zelf kunnen…

Paprika wortelsoep met chilipeper

Paprika wortelsoep met chilipeper.  Deze paprika wortelsoep is een pureesoep, dat wil zeggen dat de ingrediënten gepureerd worden in de soep en hierdoor krijg je een gebonden soms…

Labneh maken

Labneh maken.  Labneh is een soort hangop, oftewel uitgelekte yoghurt. Het word gegeten bij Arabische tapas en smaakt heerlijk bij pikant gekruid geroosterd vlees. Je kunt het…

Griekse Tzatziki maken

Griekse Tzatziki maken. Griekse tzatziki is een dipsaus gemaakt van Griekse yoghurt en komkommer. Deze frisse dip is heerlijk om een stukje Turks platbrood in te dopen of verse…

Cheddar kaasdip

Cheddar kaasdip. Heerlijke dip die vaak bij Mexicaanse gerechten gegeten word, heerlijk om je tortillachips in te dopen. Het is een pittige kaasdip op basis van cheddar kaas.…

Tonijnsalade

Deze tonijnsalade kan je prima eten als maaltijdsalade, hij is goed gevuld en een beetje pittig door de rode ui. Eet de salade bv met wat brood en een dipsaus. Ook kun je deze…

Romige champignonsoep

Romige champignonsoep is net als champignonsaus een klassieker. De champignonsoep is 1 van de meest gegeten soepen samen met tomatensoep, kippensoep en groentensoep. Ondanks dat er…

Champignon roomsaus

Champignon roomsaus is net als champignonsoep een klassieker. De saus staat op vele menu’s op de kaart en word vaak bij biefstuk of varkenshaas geserveerd. Naast champignon…

Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst, lekker opgebakken rijst met tomaat, kidneybonen, sperzieboontjes, mais en platte peterselie heerlijk gebruid met knoflook en komijn. Je kunt deze rijst zowel warm…

Blancheren

Blancheren, wat is dat nou eigenlijk? Je ziet het wel vaker in recepten staan maar wat word er nou precies mee bedoelt. Blancheren is het kort koken van (hoofdzakelijk groente) in…

Smoothie van rood fruit

Deze smoothie van rood fruit is natuurlijk erg lekker in de zomermaanden als het zomerfruit er in overvloed is, maar wil je ook in de winter genieten van een smoothie met rood…

Vanillesaus maken

Vanillesaus maken. Zelf vanillesaus maken is zo lekker, heerlijk om bij bijvoorbeeld gebakken appeltjes te eten. Serveer er een lekker bolletje vanilleijs bij of giet wat warme…

Peper roomsaus

Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke…

Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven. Zoete aardappel ook wel bataat genoemd is erg gezond. Het zit boordevol vezels en veel vitamine B. Vitamine B speelt een belangrijke rol bij het…

Gestoofde worteltjes

Deze gestoofde worteltjes zijn heel erg lekker en ik vind worteltjes altijd zo gezellig op tafel staan door de mooie oranje kleur, dan nog een beetje groene peterselie erover en…

Zalmtartaar

Zalmtartaar is super easy om te maken en als je het op een mooi bord in een leuke vorm serveert (of in kleine amuseschaaltjes) is dit een heel leuk gerechtje voor de kerst. Het…

Pompoen wortel soep

Pompoen wortel soep. Pompoen en wortel is een lekkere combinatie, de wortel geeft de soep een zoetige smaak. Ik heb de soep verder glad gehouden, een echte pureesoep dus maar je…

Bechamelsaus of groentensaus maken

Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima…

Bagel met bacon, ei en kaas

Bagel met bacon. Bagels zijn super lekkere broodjes met het welbekende gat in het midden. Je hebt ze naturel maar ook met verschillende soorten zaden erop. Bagels worden vaak bij…

Luxe uitsmijter

Luxe uitsmijter. Deze luxe uitsmijter kun je zo lekker maken als je zelf wil, duik eens in de koelkast en kijk wat er allemaal op moet en wat er lekker smaakt bij ei. Ik had nog…