Website met heerlijke recepten en kooktips

Salade met rivierkreeftjes en mango

0 6.500

Deze salade met rivierkreeftjes en mango is makkelijk en snel te maken en is een ideale combinatie van rivierkreeftjes en zoete mango en knapperige komkommer. Voor een extra crunch heb ik wat geroosterde pompoenpitjes over de salade gestrooid. Verder is de salade aangemaakt met een dressing van vadouvan, mayonaise en chilisaus. Vadouvan is een mild Indiaas currymengsel die aromatisch, licht zoet, pittig en een beetje rokerig van smaak is.

Onderstaand recept is voor 2 personen.

Salade met rivierkreeftjes recept

  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 75 gram gemengde sla naar keuze
  • ¼ komkommer
  • ½ mango in blokjes (evt diepvries blokjes of bakje verse mangoblokjes bij AH)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Snuf zout
  • Paar druppels olie
  • 1 volle eetlepel mayonaise (of halvanaise)
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel vadouvan

Zo maak je de salade met rivierkreeftjes

  1. Rooster de pompoenpitten in de pan met een paar druppels olie en een snufje zout (of 10 minuten in de oven op 180 graden)
  2. Was de komkommer goed en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit
  3. Snijd de heften nu nogmaals in de lengte door en snijd de komkommer nu in blokjes
  4. Schil en snijd de mango in blokjes
  5. Meng de vadouvan met 1 eetlepel water en roer goed door elkaar
  6. Meng nu de mayonaise en de chilisaus erdoor en roer tot een glad mengsel
  7. Doe de sla in een grote kom samen met de mango, komkommer, dressing en de rivierkreeftjes en meng luchtig door elkaar
  8. Verdeel over 2 borden of kommen en strooi de geroosterde en afgekoelde pompoenpitten eroverheen
Salade met rivierkreeftjes en mango

Salade met rivierkreeftjes en mango

5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 75 gram gemengde sla naar keuze
  • ¼ komkommer
  • ½ mango in blokjes evt diepvries blokjes of bakje verse mangoblokjes bij AH
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Snuf zout
  • Paar druppels olie
  • 1 volle eetlepel mayonaise of halvanaise
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel vadouvan

Bereiding

  • Rooster de pompoenpitten in de pan met een paar druppels olie en een snufje zout (of 10 minuten in de oven op 180 graden)
  • Was de komkommer goed en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit
  • Snijd de heften nu nogmaals in de lengte door en snijd de komkommer nu in blokjes
  • Schil en snijd de mango in blokjes
  • Meng de vadouvan met 1 eetlepel water en roer goed door elkaar
  • Meng nu de mayonaise en de chilisaus erdoor en roer tot een glad mengsel
  • Doe de sla in een grote kom samen met de mango, komkommer, dressing en de rivierkreeftjes en meng luchtig door elkaar
  • Verdeel over 2 borden of kommen en strooi de geroosterde en afgekoelde pompoenpitten eroverheen

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.