Website met heerlijke recepten en kooktips
Categorie

Bijgerechten

Op deze pagina vind je alle bijgerechten zoals aardappelgratin, rode kool, pommes duchesse, gebakken aardappeltjes of witlof met ham en kaas uit de oven

Auberginetaartje met mozzarella en pesto

Dit auberginetaartje met tomatensaus, mozzarella en pesto is helemaal niet zo moeilijk te maken en kun je prima neerzetten als je mensen te eten krijgt of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Je kunt dit auberginetaartje eten als lunch,…

Zongedroogde tomaatjes, zo maak je ze zelf!

Zongedroogde tomaten maak je heel makkelijk zelf. De meeste mensen kopen een potje met zongedroogde tomaten maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kon maken? Het mooiste is om in het tomatenseizoen lekker veel tomaten te kopen en…

Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst, lekker opgebakken rijst met tomaat, kidneybonen, sperzieboontjes, mais en platte peterselie heerlijk gebruid met knoflook en komijn. Je kunt deze rijst zowel warm als koud als bijgerecht serveren. Lekker als onderdeel van…

Gestoofde worteltjes

Deze gestoofde worteltjes zijn heel erg lekker en ik vind worteltjes altijd zo gezellig op tafel staan door de mooie oranje kleur, dan nog een beetje groene peterselie erover en het is en blijft een klein feestje op tafel deze “ouderwetse”…

Tomatensalade met linzen en rode ui

Tomatensalade met linzen en rode ui. Een heerlijk bijgerecht van tomaten, linzen en rode ui. Super makkelijk te maken en door de linzen ook nog eens voedzaam. Tomatensalade linzen recept 6 tomaten 1 rode ui 1 klein blikje linzen…

Maissalade met radijs

Deze maissalade met radijs is prima geschikt om als bijgerecht te serveren bijvoorbeeld bij mexicaanse gerechten zoals chili con carne. Maar deze maissalade kan je ook gewoon eten bij gebakken aardappelen met een goed gebakken biefstuk. Als…

Komkommersalade met dille en yoghurtdressing

Komkommersalade is een lekker fris bijgerecht zowel bij een maaltijd als bij bv een BBQ. Deze salade is het lekkerste als je de dressing net voor het serveren pas door de komkommer heen roerd. Wel is het lekker om de dressing al wat eerder…

Zoete aardappelpuree

Deze puree van zoete aardappel verschilt qua bereiding niet zoveel van de gewone aardappelpuree. Zoete aardappelpuree is gewoon als bijgerecht te eten net als dat je zou doen met “gewone” aardappelpuree. In Amerika staat de puree van zoete…

Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen komen net als aardappelpuree bij de meeste Nederlanders geregeld op tafel en niet zo gek ook natuurlijk ze zijn heerlijk. Je kunt de gekookte aardappelen van de dag ervoor opbakken, blokjes aardappel snijden en die…

Gebakken champignons

Gebakken champignons zijn heerlijk met bv toast om als lunch te eten maar je kunt gebakken champignons ook eten als bijgerecht bij bv gebakken biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Echt lekkere gebakken champignons worden in een…

Rabarber koken

Rabarber is een groente ipv een fruitsoort zoals veel mensen denken. Vroeger stond rabarber vaker als groente op tafel als in deze tijd terwijl rabarber koken misschien wel 1 van de makkelijkste “recepten”is. Strikt genomen heb je voor het…

Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof met ham en kaas uit de oven, wie kent het niet? Met kerst is het denk ik wel 1 van de groenten die bij een hoop mensen op tafel komt, zeker als er traditioneel gegeten word. Op zich niet gek want je kunt het goed voorbereiden en…

Aardappelpuree maken

Aardappelpuree staat bij veel huishoudens regelmatig op het menu en geloof het of niet maar een hoop mensen maken aardappelpuree uit een pakje. Aangezien ik geen voorstander ben van koken uit pakjes en zakjes leg ik je hier uit hoe je zelf…