Aardappelen uit de oven met bacon, kaas en creme fraiche
Deze aardappelen uit de oven met bacon zijn super lekker en heel erg makkelijk om klaar te maken. Je schuift ze in de oven, na 20 minuten doe je de bacon en kaas erop en dan nog even kort terug in de oven en je kunt al genieten van deze super lekkere aardappelen uit de oven.
Aardappelen uit de oven met bacon recept
- 3 aardappelen
- 100 gram spekjes
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- geraspte kaas (gruyere kaas)
- 125 ml creme fraiche
- zout en peper
- olie
Hoe maak je de aardappelen uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de aardappelen en smeer ze rondom in met olie en leg ze op een bakplaat
- Maal wat zout en peper over de aardappelen en schuif ze in de voorverwarmde oven
- Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes lekker knapperig, laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje
- Prik na 15-20 minuten even in de aardappel en kijk of deze al gaar is, zo ja haal dan uit de oven, bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de spekjes over de aardappel en zet enkele minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is
- Serveer met een schepje creme fraiche en bestrooi met nog wat peper en ruim fijngesneden bieslook
Ingrediënten
- 3 aardappelen
- 100 gram spekjes
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- geraspte kaas gruyere kaas
- 125 ml creme fraiche
- zout en peper
- olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de aardappelen en smeer ze rondom in met olie en leg ze op een bakplaat
- Maal wat zout en peper over de aardappelen en schuif ze in de voorverwarmde oven
- Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes lekker knapperig, laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje
- Prik na 15-20 minuten even in de aardappel en kijk of deze al gaar is, zo ja haal dan uit de oven, bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de spekjes over de aardappel en zet enkele minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is
- Serveer met een schepje creme fraiche en bestrooi met nog wat peper en ruim fijngesneden bieslook
Maak ook eens zoete aardappelpuree, gewone aardappelpuree of gebakken aardapelen