fbpx

Zoete aardappelpuree

0

Deze puree van zoete aardappel verschilt qua bereiding niet zoveel van de gewone aardappelpuree. Zoete aardappelpuree is gewoon als bijgerecht te eten net als dat je zou doen met “gewone” aardappelpuree. In Amerika staat de puree van zoete aardappel vaak op tafel en word het vooral gegeten bij kip of kalkoen. Hieronder het recept voor basis zoete aardappelpuree.

Zoete aardappelpuree recept

  • 4 zoete aardappelen
  • 20-25 gram roomboter
  • 100-150 ml melk
  • zout

Zoete aardappelpuree maken

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, giet er water op tot ze net onder staan en voeg een goede snuf zout toe
  2. Breng aan de kook en laat de aardappelen 15-20 minuten koken tot ze gaar zijn
  3. Giet de zoete aardappelen dan af en stamp ze met een pureestamper of een vork fijn
  4. Voeg de boter toe en roer tot de boter is gesmolten
  5. Giet er dan steeds een beetje melk bij tot de puree de goede dikte heeft
  6. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat

Tip:

Ook lekker is ipv melk een bakje roomkaas toe te voegen, al dan niet met een smaakje, bv kruiden roomkaas

5 from 1 reviews
Zoete aardappelpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 4 zoete aardappelen
  • 20-25 gram roomboter
  • 100-150 ml melk
  • zout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, giet er water op tot ze net onder staan en voeg een goede snuf zout toe
  2. Breng aan de kook en laat de aardappelen15-20 minuten koken tot ze gaar zijn
  3. Giet de zoete aardappelen dan af en stamp ze met een pureestamper of een vork fijn
  4. Voeg de boter toe en roer tot de boter is gesmolten
  5. Giet er dan steeds een beetje melk bij tot de puree de goede dikte heeft
  6. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.