Aardappelpuree maken
Aardappelpuree staat bij veel huishoudens regelmatig op het menu en geloof het of niet maar een hoop mensen maken aardappelpuree uit een pakje. Aangezien ik geen voorstander ben van koken uit pakjes en zakjes leg ik je hier uit hoe je zelf aardappelpuree maakt. Het is echt niet moeilijk en je zult zien dan het echt veel lekkerder is dan aardappelpuree uit een pakje.
Gebruik een lekkere kruimige aardappel om puree van te maken.
Inhoud
Het recept voor smeuiige puree van aardappel
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 3 á 4 dl melk
- 1 eetlepel boter
- nootmuskaat, zout en peper
Zo maak je de puree van aardappel
- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet ze af
- Pureer de aardappelen met een pureeknijper of gewoon met een stamper, meng de boter erdoor en roer goed door
- Voeg steeds een scheutje (warme) melk erbij en blijf met een spatel goed roeren tot je de juiste dikte hebt gekregen
- Heeft de puree de juiste dikte bereikt breng deze dan op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 3 á 4 dl melk
- 1 eetlepel boter
- nootmuskaat zout en peper
Bereiding
- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet ze af
- Pureer de aardappelen met een pureeknijper of gewoon met een stamper, meng de boter erdoor en roer goed door
- Voeg steeds een scheutje (warme) melk erbij en blijf met een spatel goed roeren tot je de juiste dikte hebt gekregen
- Heeft de puree de juiste dikte bereikt breng deze dan op smaak met zout, peper en nootmuskaat
[…] aardappelen komen net als aardappelpuree bij de meeste Nederlanders geregeld op tafel en niet zo gek ook natuurlijk ze zijn heerlijk. Je […]
[…] puree van zoete aardappel verschilt qua bereiding niet zoveel van de gewone aardappelpuree. Zoete aardappelpuree is gewoon als bijgerecht te eten net als dat je zou doen met “gewone” […]
[…] de boeuf bourguignon met wat aardappelpuree en bv sperzieboontjes of serveer het lekker met alleen wat […]