Goulash maken

0

Goulash is een echt Hongaars gerecht gemaakt van rundvlees. Welk vlees je precies gebruikt is een beetje naar je eigen voorkeur. Je gebruikt runderlappen, riblappen of sucadelappen, de 1 is mager de ander wat vetter. Hoe vetter het vlees des te smeuiger blijft het vlees maar niet iedereen houd van een vetrandje. Kies dus als je mager wil voor runderlappen of magere riblappen. Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast dan kan het al even op temperatuur komen.

Goulash recept

  • 750 gram runderlappen in blokjes gesneden
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 rode paprika;s in grove blokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • klein blikjes tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 gram boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bakje champignons in 4en gesneden

Goulash maken

  1. Zet een braadpan op het vuur met de boter en laat heet worden
  2. Bak hierin het vlees en voeg de ui, knoflook en de paprika toe en bak kort mee
  3. Voeg dan de paprikapoeders toe en roer door
  4. Schep dan het blikje tomatenpuree erbij en bak kort mee
  5. Giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat 2 minuutjes pruttelen voordat je de bouillon erbij doet
  6. Voeg ook de laurierblaadjes toe en breng aan de kook
  7. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Zet het vuur zo dat de stoofschotel langzaam blijft pruttelen op laag vuur
  8. Roer regelmatig en kijk na 2 á 2,5 uur of het vlees al gaar is
  9. Verleng eventueel steeds met een kwartier net zolang tot het vlees lekker mals en gaar is
  10. Bak in een andere pan de champignons even kort aan in wat olie of boter en voeg deze aan de goulash toe als deze klaar is, laat 5 minuutjes mee pruttelen
  11. Serveer de goulash met bv wat rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen

 

5 from 1 reviews
Goulash maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Stoofschotel
Ingrediënten
  • 750 gram runderlappen in blokjes gesneden
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 rode paprika;s in grove blokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • klein blikjes tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 gram boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bakje champignons in 4en gesneden
Bereiding
  1. Zet een braadpan op het vuur met de boter en laat heet worden
  2. Bak hierin het vlees en voeg de ui, knoflook en de paprika toe en bak kort mee
  3. Voeg dan de paprikapoeders toe en roer door
  4. Schep dan het blikje tomatenpuree erbij en bak kort mee
  5. Giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat 2 minuutjes pruttelen voordat je de bouillon erbij doet
  6. Voeg ook de laurierblaadjes toe en breng aan de kook
  7. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Zet het vuur zo dat de stoofschotel langzaam blijft pruttelen op laag vuur
  8. Roer regelmatig en kijk na 2 á 2,5 uur of het vlees al gaar is
  9. Verleng eventueel steeds met een kwartier net zolang tot het vlees lekker mals en gaar is
  10. Bak in een andere pan de champignons even kort aan in wat olie of boter en voeg deze aan de goulash toe als deze klaar is, laat 5 minuutjes mee pruttelen
  11. Serveer de houlash met bv wat rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.