Categorie
Saus recepten
Saus recepten, heerlijke bekende sauzen zoals pepersaus en champignonroomsaus, maar ook bechamelsaus en bolognesesaus ontbreken niet. Naast de hartige sauzen staan er ook recepten voor zoete sauzen op de website.
Gepofte knoflook, zo maak je het heel makkelijk in de oven of op de BBQ
Gepofte knoflook heeft een veel zachtere smaak dan “rauwe”knoflook, hierdoor kan je de gepofte knoflook zo op een broodje of bruschetta smeren. Of maak er lekkere aioli van. Gepofte knoflook is heel makkelijk om te maken, je hebt alleen wat…
Champignon roomsaus
Champignon roomsaus is net als champignonsoep een klassieker. De saus staat op vele menu’s op de kaart en word vaak bij biefstuk of varkenshaas geserveerd. Naast champignon roomsaus zie je pepersaus ook vaak op het menu staan. Welke saus je…
Vanillesaus maken
Vanillesaus maken. Zelf vanillesaus maken is zo lekker, heerlijk om bij bijvoorbeeld gebakken appeltjes te eten. Serveer er een lekker bolletje vanilleijs bij of giet wat warme vanillesaus over je zelfgebakken appeltaart, heerlijk!
Je…
Peper roomsaus
Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke pepersaus. Zelf een lekker sausje maken is helemaal niet zo lastig…
Bechamelsaus of groentensaus maken
Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima zelf te maken en je kunt de saus zo dik maken als je zelf wil.…
Mayonaise maken
Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen…
Zelf karamelsaus maken
Karamelsaus is onweerstaanbaar over ijs en dan met een heerlijke schep slagroom erbij mmmm. Denk niet aan de calorieën als je karamelsaus eet maar geniet van de hemelse zachte smaak van die volle karamelsmaak.
Misschien heb je het nog…
Zelf bolognesesaus maken, zo maak je het zonder pakjes en zakjes
Iedereen kent wel de spaghetti bolognese en dit welbekende pastagerecht komt regelmatig op tafel, bij jou vast ook? Maar gebruik je dan een pakje of kant en klare bolognesesaus of maak je het gewoon lekker helemaal zelf? Ik maak mijn…
Cocktailsaus maken
Cocktailsaus maken. Cocktailsaus is een klassieke saus die veelal bij de garnalencocktail gegeten word. Nu is het niet zo dat de saus alleen daarbij te eten is, bij een gourmet of BBQ is de saus ook prima te serveren. Het is een saus op…
Aioli
Aioli (of knoflook mayonaise)
Aioli, de echte heeft niks met mayonaise te maken, de originele aioli is knoflook met olie gemaakt in de vijzel maar tegenwoordig is de aioli die in Nederland gegeten word meestal wel op basis van mayonaise.…
Zelf mayonaise maken
Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel eenvoudig, ik leg je hieronder uit hoe je zelf mayonaise maakt met de hand maar je kunt mayonaise ook met een staafmixer maken, hieronder leg ik je uit hoe je dat doet, het recept blijft verder…
Bolognesesaus
Zelf bolognesesaus maken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Het kost wel even tijd, dat zit hem niet zozeer in het maken zelf maar in de tijd dat de saus op het vuur staat. Echt lekkere bolognesesaus laat je lekker…
Bechamelsaus maken, saus voor over de groenten of tussen lasagne
Bechamelsaus is een saus die ook wel bekend staat als witte saus. Bechamelsaus kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker tussen de laagjes bij zelfgemaakte lasagne, maar je kunt het ook gebruiken als (basis) saus voor…