Vanillesaus maken

1 205

Vanillesaus maken. Zelf vanillesaus maken is zo lekker, heerlijk om bij bijvoorbeeld gebakken appeltjes te eten. Serveer er een lekker bolletje vanilleijs bij of giet wat warme vanillesaus over je  zelfgebakken appeltaart, heerlijk!

Je kunt ook een omgekeerde dame blanche maken, ipv vanilleijs met warme chocoladesaus neem je chocoladeijs met warme vanillesaus en slagroom.

Vanillesaus recept

  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanille stokje
  • 60 ml suiker
  • 3 eidooiers

Vanillesaus maken

  1. Doe de melk samen met de slagroom in een pan, halveer het vanillestokje en schraap het merg uit de vanillepeulen
  2. Doe het merg samen met het stokje bij het room/melk mengsel en zet de pan op het vuur en breng aan de kook
  3. Roer de eidooiers met de suiker goed door elkaar en giet hier als roerende wat van de kokende melk bij (goed roeren en niet te weinig melk anders gaat het ei stollen)
  4. Giet dan het eimengsel bij de melk en zet terug op het vuur, laat de saus garen door met een spatel te blijven roeren maar laat de saus niet koken
  5. Je zal zien dat de saus dikker word, haal de pan van het vuur zodra de saus vla dikte heeft bereikt
  6. Giet de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus
Vanillesaus maken

Vanillesaus maken

No ratings yet
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanille stokje
  • 60 ml suiker
  • 3 eidooiers

Bereiding

  • Doe de melk samen met de slagroom in een pan, halveer het vanillestokje en schraap het merg uit de vanillepeulen
  • Doe het merg samen met het stokje bij het room/melk mengsel en zet de pan op het vuur en breng aan de kook
  • Roer de eidooiers met de suiker goed door elkaar en giet hier als roerende wat van de kokende melk bij (goed roeren en niet te weinig melk anders gaat het ei stollen)
  • Giet dan het eimengsel bij de melk en zet terug op het vuur, laat de saus garen door met een spatel te blijven roeren maar laat de saus niet koken
  • Je zal zien dat de saus dikker word, haal de pan van het vuur zodra de saus vla dikte heeft bereikt
  • Giet de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus

 

1 reactie
  1. […] Ook lekker met een scheutje vanillesaus..  […]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.