fbpx

Vanillesaus maken

0

Vanillesaus maken. Zelf vanillesaus maken is zo lekker, heerlijk om bij bijvoorbeeld gebakken appeltjes te eten. Serveer er een lekker bolletje vanilleijs bij of giet wat warme vanillesaus over je appelgebak, heerlijk!

Je kunt ook een omgekeerde dame blanche maken, ipv vanilleijs met warme chocoladesaus neem je chocoladeijs met warme vanillsaus en slagroom.

Vanillesaus recept

  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanille stokje
  • 60 ml suiker
  • 3 eidooiers

Vanillesaus maken

  1. Doe de melk samen met de slagroom in een pan, halveer het vanillestokje en schraap het merg uit de vanillepeulen
  2. Doe het merg samen met het stokje bij het room/melk mengsel en zet de pan op het vuur en breng aan de kook
  3. Roer de eidooiers met de suiker goed door elkaar en giet hier als roerende wat van de kokende melk bij (goed roeren en niet te weinig melk anders gaat het ei stollen)
  4. Giet dan het eimengsel bij de melk en zet terug op het vuur, laat de saus garen door met een spatel te blijven roeren maar laat de saus niet koken
  5. Je zal zien dat de saus dikker word, haal de pan van het vuur zodra de saus vla dikte heeft bereikt
  6. Giet de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus
5 from 1 reviews
Vanillesaus maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanille stokje
  • 60 ml suiker
  • 3 eidooiers
Bereiding
  1. Doe de melk samen met de slagroom in een pan, halveer het vanillestokje en schraap het merg uit de vanillepeulen
  2. Doe het merg samen met het stokje bij het room/melk mengsel en zet de pan op het vuur en breng aan de kook
  3. Roer de eidooiers met de suiker goed door elkaar en giet hier als roerende wat van de kokende melk bij (goed roeren en niet te weinig melk anders gaat het ei stollen)
  4. Giet dan het eimengsel bij de melk en zet terug op het vuur, laat de saus garen door met een spatel te blijven roeren maar laat de saus niet koken
  5. Je zal zien dat de saus dikker word, haal de pan van het vuur zodra de saus vla dikte heeft bereikt
  6. Giet de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.