Website met heerlijke recepten en kooktips

Groene asperges wokken, zo doe je dat

0 768

Groene asperges hoef je, in tegenstelling tot witte asperges, niet eerst te schillen om te wokken. Bij groene asperges hoef je alleen maar 1 tot 2 cm van de onderkant van de stengels af te snijden omdat deze vaak wat stugger zijn.

Daarna kun je de asperges gewoon wokken en ikzelf vind het lekker om op smaak te maken met wat ketjap, maar dit is uiteraard afhankelijk waarbij je de groene asperges gaat eten. Naast ketjap is het ook lekker om een fijngesnipperd teentje knoflook mee te wokken of als het onderdeel is van een maaltijd is kun je er ook nog andere groenten aan toevoegen. Denk hierbij aan rode paprika in reepjes, wortel jullienne, tauge of geblancheerde peultjes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Onderstaand leg ik uit hoe je de groene asperges moet wokken.

Hoe wok je groene asperges

  • Snijd eerst het uiteinde van de groene asperges af, 2 cm is voldoende
  • Zet nu een hapjespan of wok pan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in die geschikt is om mee te bakken
  • Voeg nu de asperges toe. Heb je eventueel hele lange asperges en wil je deze liever in stukken gesneden wokken dan kan dat ook natuurlijk. Ook kan je bij hele dikke asperges deze in de lengte halveren, zeker als je ze bijvoorbeeld in een salade wil eten.
  • Roerbak nu de asperges op middelhoog vuur tot de asperges beetgaar zijn. Let er op dat je de pan regelmatig even omschud zodat alle kanten van de asperges warmte krijgen. Ook kun je een spatel gebruiken om de asperges regelmatig om te scheppen.
  • Controleer of ze goed zijn door er gewoon 1 te proberen of er met een vork in te prikken, lukt dit redelijk makkelijk dan zijn ze goed.
  • Voeg dan eventueel nog wat vers gemalen peper en zout toe naar smaak en serveer direct

Tip:  Ook heel erg lekker is een scheutje ketjap manis toe te voegen aan het einde van het wokken, dit geeft de asperges nog meer smaak. Zeker lekker als je de asperges als bijgerecht serveert bijvoorbeeld bij rijst en Indische gehaktballetjes bijvoorbeeld

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.