Vlierbloesem pannenkoekjes met gemarineerde aardbeien
Vlierbloesems worden vaak gebruikt om heerlijke vlierbloesem siroop van te maken, maar wist je dat je de vlierbloesem schermen ook kan gebruiken om heerlijke pannenkoekjes van te maken?
Uiteraard kun je de losse bloempjes gebruiken maar ook de hele schermen. Hieronder leg ik uit hoe je beide varianten maak, dus 1 met alleen de bloemetjes en 1 met de hele schermen.
Wat heb je nodig voor deze heerlijke vlierbloesem pannenkoekjes?
- 200 ml melk
- 1 ei
- 120 gram bloem
- scheutje vlierbloesem siroop
- verse vlierbloesem blaadjes
- Aardbeien gemarineerd in vlierbloesemsiroop
Zo maak je deze heerlijke vlierbloesem pannenkoekjes
- Maak een beslag van de bloem, ei en de melk en voeg een scheutje vlierbloesem siroop toe
- Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Marineer ze in een scheutje vlierbloesem siroop en laat minimaal een uurtje intrekken
- Je kunt de vlierbloesem pannenkoekjes op 2 manieren maken, je kunt ze bakken als normale pannenkoekjes en daar de vlierbloesem blaadjes overheen strooien bij het bakken of je bakt de vlierbloesemschermen als 1 geheel die je in het beslag gedoopt hebt.
Gewone vlierbloesem pannenkoeken met alleen de bloemetjes
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en strooi net voordat je het beslag in de pan giet wat verse vlierbloesems in de pan en giet hier overheen direct het beslag
- Bestrooi het beslag gelijk weer met wat verse vlierbloesems. Bak de pannenkoek tot deze goudbruin is en draai deze dan om
- Bak ook deze kant goudbruin en klap het pannenkoekje dan dubbel en leg op een bord
- Schep er wat gemarineerde aardbeien bij en nog lekkerder serveer met een bol vanille of yoghurtijs.
Vlierbloesem pannenkoeken met de hele schermen
- Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter
- Neem een vlierbloesem scherm, schud een beetje uit en doop deze dan in het beslag (alleen de bloempjes)
- Laat het beslag er een beetje vanaf druipen en leg de bloemscherm dan in de koekenpan
- Bak nu tot het pannenkoekje goudbruin in en de bovenkant ook gestold is. Je draait deze pannenkoek niet om dus bak op niet te hoog vuur zodat het pannenkoekje helemaal gaart.
- Leg de bloemscherm pannenkoek op een bord en serveer met een lekkere bol vanille of yoghurtijs en een schepje gemarineerde aardbeien.
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 1 ei
- 120 gram bloem
- scheutje vlierbloesem siroop
- verse vlierbloesem blaadjes
- Aardbeien gemarineerd in vlierbloesemsiroop
Bereiding
Zo maak je deze heerlijke vlierbloesem pannenkoekjes
- Maak een beslag van de bloem, ei en de melk en voeg een scheutje vlierbloesem siroop toe
- Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Marineer ze in een scheutje vlierbloesem siroop en laat minimaal een uurtje intrekken
- Je kunt de vlierbloesem pannenkoekjes op 2 manieren maken, je kunt ze bakken als normale pannenkoekjes en daar de vlierbloesem blaadjes overheen strooien bij het bakken of je bakt de vlierbloesemschermen als 1 geheel die je in het beslag gedoopt hebt.
Gewone vlierbloesem pannenkoeken met alleen de bloemetjes
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en strooi net voordat je het beslag in de pan giet wat verse vlierbloesems in de pan en giet hier overheen direct het beslag
- Bestrooi het beslag gelijk weer met wat verse vlierbloesems. Bak de pannenkoek tot deze goudbruin is en draai deze dan om
- Bak ook deze kant goudbruin en klap het pannenkoekje dan dubbel en leg op een bord
- Schep er wat gemarineerde aardbeien bij en nog lekkerder serveer met een bol vanille of yoghurtijs.
Vlierbloesem pannenkoeken met de hele schermen
- Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter
- Neem een vlierbloesem scherm, schud een beetje uit en doop deze dan in het beslag (alleen de bloempjes)
- Laat het beslag er een beetje vanaf druipen en leg de bloemscherm dan in de koekenpan
- Bak nu tot het pannenkoekje goudbruin in en de bovenkant ook gestold is. Je draait deze pannenkoek niet om dus bak op niet te hoog vuur zodat het pannenkoekje helemaal gaart.
- Leg de bloemscherm pannenkoek op een bord en serveer met een lekkere bol vanille of yoghurtijs en een schepje gemarineerde aardbeien.