Website met heerlijke recepten en kooktips

Gevulde portobello met pizzavulling

0 9.472

Een gevulde portobello met pizzavulling is heel makkelijk te maken en is ook ideaal als lunch of als voorgerechtje. Ze zijn goed voor te bereiden zodat je ze bijvoorbeeld bij een etentje alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven.

Je kunt ze gewoon zo op een bordje serveren maar ook bv op een salade zodat je een wat vollere lunch of groter voorgerechtje krijgt.

Hoe moet je een portobello schoonmaken?

Om een portobello schoon te maken, begin je met het verwijderen van het steeltje. Daarna kun je voorzichtig de zwarte kieuwen aan de binnenkant verwijderen met een lepel. Borstel eventuele restjes weg met een borsteltje. En voilà, je portobello is schoon en klaar om gevuld te worden met een heerlijke pizzavulling!

Waar smaakt een portobello naar?

Een portobello smaakt aards en hartig, met een lichte nootachtige smaak. De champignon heeft een vlezige textuur en een intense umami-smaak. Perfect om te vullen met een pizzavulling en van te genieten als een smakelijke lunch, voorgerechtje of als onderdeel van een maaltijd.

Onderstaand recept voor 4 gevulde portobello’s

Gevulde portobello met pizzavulling, het recept

  • 4 portobello’s
  • 8 plakjes salami in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 grote of 12 kleintje (kastanje) champignons in kleine stukjes gesneden
  • Handje verse babyspinazie
  • 4 eetlepels tomaten of pizzasaus
  • 4 eetlepels geraspte kaas (bv pizzakaas)
  • Scheutje olijfolie om te bakken

Zo maak je die heerlijke gevulde champignons

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie om te bakken
  4. Bak de ui, paprika en champignons enkele minuten op midden hoog vuur tot de paprika zacht begint te worden en de uien glazig
  5. Voeg dan de stukjes salami en het handje babyspinazie toe en bak nogmaals alles goed door
  6. Haal dan van het vuur
  7. Snijd eventueel het binnenste steeltje uit de portobello (als deze er zit)
  8. Verdeel nu het paprika/ui/champignons mengsel over de portobello’s
  9. Schep op elke portobello nu een schep tomatensaus en bedek dan met de geraspte kaas
  10. Zet nu de portobello’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Serveer warm
Gevulde portobello met pizzavulling

Gevulde portobello met pizzavulling

5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: ReceptenKoken

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 8 plakjes salami in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 grote of 12 kleintje kastanje champignons in kleine stukjes gesneden
  • Handje verse babyspinazie
  • 4 eetlepels tomaten of pizzasaus
  • 4 eetlepels geraspte kaas bv pizzakaas
  • Scheutje olijfolie om te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie om te bakken
  • Bak de ui, paprika en champignons enkele minuten op midden hoog vuur tot de paprika zacht begint te worden en de uien glazig
  • Voeg dan de stukjes salami en het handje babyspinazie toe en bak nogmaals alles goed door
  • Haal dan van het vuur
  • Snijd eventueel het binnenste steeltje uit de portobello (als deze er zit)
  • Verdeel nu het paprika/ui/champignons mengsel over de portobello’s
  • Schep op elke portobello nu een schep tomatensaus en bedek dan met de geraspte kaas
  • Zet nu de portobello’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer warm

 

Je zou ook graag
5 from 5 votes (5 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.