Website met heerlijke recepten en kooktips

Gevulde portobello met pizzavulling

0 8.884

Gevulde portobello’s (grote champignons) zijn heel makkelijk te maken en is ook ideaal als lunch of als voorgerechtje. Ze zijn goed voor te bereiden zodat je ze bijvoorbeeld bij een etentje alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven.

Je kunt ze gewoon zo op een bordje serveren maar ook bv op een salade zodat je een wat vollere lunch of groter voorgerechtje krijgt.

Onderstaand recept voor 4 gevulde portobello’s

Het recept

  • 4 portobello’s
  • 8 plakjes salami in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 grote of 12 kleintje (kastanje) champignons in kleine stukjes gesneden
  • Handje verse babyspinazie
  • 4 eetlepels tomaten of pizzasaus
  • 4 eetlepels geraspte kaas (bv pizzakaas)
  • Scheutje olijfolie om te bakken

Zo maak je die heerlijke gevulde champignons

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie om te bakken
  4. Bak de ui, paprika en champignons enkele minuten op midden hoog vuur tot de paprika zacht begint te worden en de uien glazig
  5. Voeg dan de stukjes salami en het handje babyspinazie toe en bak nogmaals alles goed door
  6. Haal dan van het vuur
  7. Snijd eventueel het binnenste steeltje uit de portobello (als deze er zit)
  8. Verdeel nu het paprika/ui/champignons mengsel over de portobello’s
  9. Schep op elke portobello nu een schep tomatensaus en bedek dan met de geraspte kaas
  10. Zet nu de portobello’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Serveer warm
Gevulde portobello met pizzavulling

Gevulde portobello met pizzavulling

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: ReceptenKoken

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 8 plakjes salami in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 grote of 12 kleintje kastanje champignons in kleine stukjes gesneden
  • Handje verse babyspinazie
  • 4 eetlepels tomaten of pizzasaus
  • 4 eetlepels geraspte kaas bv pizzakaas
  • Scheutje olijfolie om te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie om te bakken
  • Bak de ui, paprika en champignons enkele minuten op midden hoog vuur tot de paprika zacht begint te worden en de uien glazig
  • Voeg dan de stukjes salami en het handje babyspinazie toe en bak nogmaals alles goed door
  • Haal dan van het vuur
  • Snijd eventueel het binnenste steeltje uit de portobello (als deze er zit)
  • Verdeel nu het paprika/ui/champignons mengsel over de portobello’s
  • Schep op elke portobello nu een schep tomatensaus en bedek dan met de geraspte kaas
  • Zet nu de portobello’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer warm

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.