Gepofte knoflook

1

Gepofte knoflook heeft een veel zachtere smaak dan “rauwe”knoflook, hierdoor kan je de gepofte knoflook zo op een broodje of bruschetta smeren. Of maak er lekkere aioli van. Gepofte knoflook is heel makkelijk om te maken, je hebt alleen wat knoflook, olie en wat zout en peper nodig en voor wat extra smaak voeg ik nog een takje rozemarijn toe. Dan zo de oven in of op de bbq en even later heb je heerlijke zachte knoflookteentjes.

Gepofte knoflook benodigdheden

  • 1 of meerdere bol(len) knoflook
  • olijfolie
  • takje rozemarijn (optioneel)
  • wat peper en zout
  • Aluminiumfolie

Gepofte knoflook maken

  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden
  2. Pel de buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten
  3. Snijd met een mes de bovenkant van de knoflookbol af zodat je de teentjes knoflook ziet
  4. Neem een stukje aluminiumfolie en zet hier de bol knoflook op
  5. Giet er een scheut olijfolie over en bestrooi met wat zout en peper
  6. Leg het takje rozemarijn erop en vouw het aluminium dicht zodat je een pakketje krijgt
  7. Zet het pakketje nu ongeveer 60 minuten in het midden van de oven
  8. Haal de knoflook uit de oven en nu kun je de knoflookteentjes eruit lepelen of uitknijpen
  9. Smeer het nu op bv een bruschetta of op een broodje of maak er aioli van.

Gepofte knoflook bbqGepofte knoflook van de BBQ 

Wil je gepofte knoflook op de bbq maken dan kan dat ook heel makkelijk. Volg de instructies zoals hierboven maar zet het pakketje ipv in de oven op een rooster op de bbq en laat deze voor ongeveer 30 minuten liggen. Check dan even of de teentjes al lekker zacht geworden zijn. Zo niet dan nog even iets langer laten liggen

5.0 from 1 reviews
Gepofte knoflook
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Gepofte Knoflook
Ingrediënten
  • 1 of meerdere bol(len) knoflook
  • olijfolie
  • takje rozemarijn (optioneel)
  • wat peper en zout
  • Aluminiumfolie
Bereiding
  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden
  2. Pel de buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten
  3. Snijd met een mes de bovenkant van de knoflookbol af zodat je de teentjes knoflook ziet
  4. Neem een stukje aluminiumfolie en zet hier de bol knoflook op
  5. Giet er een scheut olijfolie over en bestrooi met wat zout en peper
  6. Leg het takje rozemarijn erop en vouw het aluminium dicht zodat je een pakketje krijgt
  7. Zet het pakketje nu ongeveer 60 minuten in het midden van de oven
  8. Haal de knoflook uit de oven en nu kun je de knoflookteentjes eruit lepelen of uitknijpen
  9. Smeer het nu op bv een bruschetta of op een broodje of maak er aioli van.

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Marielle zegt

    Was lekker ik heb er aioli van gemaakt en toen savonds bij de borrel met stokbrood gegeten mmmm

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.