Categorie
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten, lekkere recepten voor hoofdgerechten van hartige taart, tot pasta gerechten voor elke gelegenheid een lekker gerecht. Van ovenschotels tot vlees of vis gerechten.
Gevulde puntpaprika met spinazie en zoete aardappel
Een makkelijk en snel gerecht van gevulde puntpaprika’s met spinazie, rijst en zoete aardappel op smaak gebracht met knoflook, een uitje en wat reepjes zongedroogde tomaatjes. Naar smaak kun je ze nog even gratineren met wat geraspte kaas…
Tagliatelle met zalm en venkel
Een lekker en makkelijk recept van tagliatelle, zalm, venkel en dille. Kook de tagliatelle af zoals op de verpakking aangegeven, dit hangt af van of je verse tagliatelle gebruikt of gedroogde. Ik gebruikte in dit recept verse tagliatelle…
Saltimbocca
Saltimbocca zijn kalfslapjes met prosciutto en salie gemarineerd met wijn. De kalfslapjes worden vaak plat gebakken maar ook opgerold kom je ze vaak tegen. Soms omwikkeld met de posciutto. Ik heb de kalfslapjes gevuld met en toen opgerold…
Groenten pizza
Deze heerlijke groenten pizza’s zijn een stuk gezonder dan de “normale”pizza’s maar zeker niet minder lekker. De bodem is gemaakt van gegrilde courgettes en aubergines, bestreken met een makkelijke tomatensaus, belegd met dunne plakjes…
Salade met gegrilde groenten, basilicum en pijnboompitjes
Met de zomermaanden eten mensen meer maaltijdsalades als lunch of als diner. Deze maaltijdsalade met gegrilde groenten is ideaal om wat restjes groenten zoals aubergine, courgette en paprika op te maken. Heb je nog wat groene asperges oid…
Quiche met gegrilde groenten
Deze quiche met gegrilde groenten is op zich makkelijk te maken maar het kost even tijd omdat je de groenten eerst moet grillen maar dat maakt deze hartige taart juist wel extra lekker. Je kunt naar eigen smaak variëren in de groenten die…
Rucola Stamppot met feta en zongedroogde tomaatjes
We kennen allemaal wel de stamppot boerenkool en hutspot maar dit zijn vooral stamppotten die we in de winter eten. Deze rucola stamppot met feta en zongedroogde tomaatjes zijn erg lekker als het weer wat warmer word. Ook erg lekker is de…
Stamppot paksoi met kastanje champignons en spekjes
Naast de welbekende stamppot boerenkool en zuurkool kun je natuurlijk van heel veel groenten stamppot maken. Ik maakte eerder al een bietenstamppot en nu een lekkere stamppot met paksoi, spekjes en kastanje champignons.
Onderstaand…
Stamppot rauwe andijvie
Stamppot rauwe andijvie is een populaire stamppot die iedereen weer op zijn eigen manier maakt. Het is belangrijk dat je de andijvie er net voordat je gaat eten pas door de aardappelen doet, anders word de andijvie slap en bij stamppot…
Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie
Een makkelijke ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie. Super lekkere combinatie van verse sperziebonen, gehakt, paprika, kerrie en puree. Maak de ovenschotel een dag van tevoren en je hoeft het alleen nog maar even in de oven te…
Draadjesvlees met rode wijn
Draadjesvlees, wie maakt het nog tegenwoordig? Tegenwoordig wil iedereen snel iets op tafel zetten maar dit recept voor draadjesvlees kost wel even om te stoven maar is verder helemaal niet veel werk. Gewoon lekker in het weekend een…
Hartige taart met courgette
Met courgette kun je heel veel kanten op en naast dat je courgette verwerkt in een quiche of hartige taart kun je courgette ook heel goed vullen, grillen of roerbakken. In deze hartige taart heb ik de courgette fijn geraspt en toen rauw…
Ajam ketjap
Super lekkere ajam ketjap met verse sperzieboontjes uit eigen tuin (uiteraard kan uit de winkel ook). Verder heb ik er nog een simpele maar lekkere komkommersalade bijgemaakt. In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van kipfilet maar…
Bietenstamppot
Ik ben dol op stamppot en op rode bietjes dus daarom deze rode bietenstamppot. De stamppot is erg makkelijk te maken en je kunt er uiteraard ook een ander stukje vlees bij serveren zoals draadjesvlees of een speklapje. Heb je niet zoveel…
Boerenkool stamppot
Boerenkool stamppot is een welbekende stamppot en naast stamppot zuurkool en hutspot denk ik 1 van de meest gegeten stamppotten. Boerenkool is niet alleen super lekker het is ook nog eens heel gezond. Reden genoeg dus om boerenkool stamppot…
Pasta Carbonara
Pasta Carbonara een echte pasta klassieker waar je maar wenig ingrediënten voor nodig hebt om deze heerlijke pasta op tafel te zetten.
Ten eerste heb je natuurlijk een goede pasta nodig die “Al Dente” gekookt is. Dit hou din dat de pasta…
Zelf falafel maken
Falafel zijn vegetarische balletjes gemaakt van kikkererwten. Ze worden vaak gegeten samen met een pitabroodje, gevuld met veel groenten. Serveer er een lekker sausje bij of hummus.
Het kost even werk om zelf falafel te maken, niet…
Zalm uit de oven met rozemarijn en honing
Heerlijke zalm uit de oven met rozemarijn en honing. Een super makkelijk en snel gerecht die je binnen 5 minuten in de oven schuift. Als je zalm in de oven gaar word heb je je handen vrij om een lekker bijgerecht of aardappelgerecht te…
Zalm met groenten in teriyakisaus
Dit gerecht zit boordevol lekkere knapperige groenten en kun je ipv met zalm ook prima met stukjes kipfilet maken maar in dit recept maak ik het met lekkere verse zalmfilet. Je kunt de schotel met bv rijst of miehoen serveren maar het…
Vegetarische gezonde pizza
Deze vegetarische gezonde pizza is niet gemaakt van traditioneel pizzadeeg maar lekker van gebakken aubergine. Je kunt ipv aubergine ook courgette gebruiken of een combinatie van beiden. Wil je dus een echt gezonde pizza eten dan is dit…
Quiche met zalm en spinazie
Iedereen is dol op hartige taart en deze zalm met spinazie hartige taart zal dan ook zeker in de smaak vallen als je eens vrienden op het eten krijgt of zelfs op een feestje of verjaardag kun je deze hartige taart ook als hapje serveren.…
Pasta uit de oven met broccoli en bloemkool gegratineerd
Pasta staat ook in de Nederlandse keuken tegenwoordig regelmatig op het menu. Niet zo gek ook want pasta is veelzijdig en je kunt er dan ook veel kanten mee op. Uiteraard kennen we de pasta bolognese of de pasta pesto maar ook met…
Gebakken biefstuk met rozemarijn
Een goed gebakken biefstuk heeft geen opsmuk nodig, alleen wat peper en zout is al heerlijk maar een takje rozemarijn op het laatst in de pan erbij geeft het vlees en de jus een super lekkere smaak. Een goede biefstuk bakken is voor veel…
Couscous met geroosterde groenten en kipfilet
Een heerlijke schotel met couscous, groenten uit de oven en gebakken kip blokjes. Met de groenten kun je variëren, ik heb nu paprika, courgette en aubergine genomen maar je kunt hier groenten
voor nemen die je zelf lekker vind. Je zou ook…
Hutspot maken
Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht gemaakt van aardappel, winterpeen en ui. Je kunt de hutspot eten met rookworst maar ook met bv hachee, klapstuk of stooflappen. Maar een balletje gehakt erbij is ook lekker!
Bij stamppot…
Goulash, zelf Hongaarse goulash maken
Goulash is een super lekkere Hongaarse stoofschotel gemaakt van rundvlees en paprika. Je kunt Goulash met gekookte aardappelen, puree of zoals ik het het lekkerste vind met rijst eten. Voor deze stoofschotel kun je runderlappen,…
Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is een lekkere stoofschotel gemaakt van rundvlees gestoofd in rode wijn. Het is een Frans gerecht en net als bij zoveel recepten gaan er verschillende variaties de ronde. De 1 doet er nog wat zilveruitjes doorheen, de…
Pasta pesto, zo maak je deze heerlijk en populaire pasta zelf
Pasta pesto is een super makkelijk recept wat eigenlijk alleen maar bestaat uit lekkere gekookte pasta en pesto. Een echt recept is het eigenlijk niet maar een goede pasta behoeft ook niet zoveel om er een lekker gerecht van te maken. Je…