
Quiche met zalm en spinazie
Iedereen is dol op hartige taart en deze zalm met spinazie hartige taart zal dan ook zeker in de smaak vallen als je eens vrienden op het eten krijgt of zelfs op een feestje of verjaardag kun je deze hartige taart ook als hapje serveren.
Je kunt de bodem eventueel ook van kant en klaar deeg voor hartige taart maken of zelf bladerdeeg gebruiken maar zelf het deeg voor de bodem maken is natuurlijk wel het lekkerste.
Quiche met zalm en spinazie maken
Deeg:
- 120 gram bloem
- 1 ei
- 60 gram koude boter in blokjes
- zout
- eetlepel koud water
Vulling:
- 3 eieren
- 250 ml kookroom
- 300 gram verse zalm in blokjes gesneden
- 450 gram bladspinazie (diepvries en ontdooid)
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels verse dille fijngesneden
- 2 eetlepels paneermeel
Hartige taart met zalm en spinazie maken
- Maak het deeg door de bloem te zeven, voeg een goede snuf zout toe en voeg dan de blokjes oude boter toe
- Kneed het snel door elkaar zodat je een grof broodkruim krijgt
- Voeg dan het ei en het water toe en kneed nogmaals kort door
- Pak het deeg dan in plastic in en leg het in de koelkast voor 30 minuten
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een quichevorm in met wat boter of bakspray
- Rol het deeg dan uit tot een lap die in de quichevorm pas en bedek de vorm hiermee
- Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel
- Doe de eieren samen met de kookroom in een kom en roer goed door elkaar
- Voeg dan de kaas, zout, peper en de dille toe en roer weer goed door
- Druk al het vocht goed uit de spinazie en meng het dan door het ei/room mengsel
- Verdeel de stukjes zalm over de bodem (hou wat stukjes over voor erbovenop) en giet hier het room/ei/spinazie mengsel overheen
- Verdeel de achtergehouden stukjes over het mengsel en zet de vorm in de oven
- Bak de hartige taart in ongeveer 45 minuten gaar
- Controleer met een sateprikker of het ei gestold is
- Haal de quiche uit de vorm en snij in punten, serveer warm (koud kan ook natuurlijk)

Ingrediënten
Deeg
- 120 gram bloem
- 1 ei
- 60 gram koude boter in blokjes
- zout
- eetlepel koud water
Vulling
- 3 eieren
- 250 ml kookroom
- 300 gram verse zalm in blokjes gesneden
- 450 gram bladspinazie diepvries en ontdooid
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels verse dille fijngesneden
- 2 eetlepels paneermeel
Bereiding
- Maak het deeg door de bloem te zeven, voeg een goede snuf zout toe en voeg dan de blokjes oude boter toe
- Kneed het snel door elkaar zodat je een grof broodkruim krijgt
- Voeg dan het ei en het water toe en kneed nogmaals kort door
- Pak het deeg dan in plastic in en leg het in de koelkast voor 30 minuten
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een quichevorm in met wat boter of bakspray
- Rol het deeg dan uit tot een lap die in de quichevorm pas en bedek de vorm hiermee
- Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel
- Doe de eieren samen met de kookroom in een kom en roer goed door elkaar
- Voeg dan de kaas, zout, peper en de dille toe en roer weer goed door
- Druk al het vocht goed uit de spinazie en meng het dan door het ei/room mengsel
- Verdeel de stukjes zalm over de bodem (hou wat stukjes over voor erbovenop) en giet hier het room/ei/spinazie mengsel overheen
- Verdeel de achtergehouden stukjes over het mengsel en zet de vorm in de oven
- Bak de hartige taart in ongeveer 45 minuten gaar
- Controleer met een sateprikker of het ei gestold is
- Haal de quiche uit de vorm en snij in punten, serveer warm (koud kan ook natuurlijk)