fbpx

Pasta uit de oven met broccoli en bloemkool gegratineerd

0

Pasta staat ook in de Nederlandse keuken tegenwoordig regelmatig op het menu. Niet zo gek ook want pasta is veelzijdig en je kunt er dan ook veel kanten mee op. Uiteraard kennen we de pasta bolognese of de pasta pesto maar ook met oerdegelijke bloemkool en broccoli is pasta heel erg lekker. Lekker gegratineerd met bechamelsaus en kaas.

Pasta uit de oven recept

Voor 4 personen

  • 400 gram droge pasta (bv penne)
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram broccoli
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 250 ml melk
  • 15 gram boter
  • 20 gram bloem
  • zout/peper
  • 75 gram geraspte kaas

Pasta uit de oven maken

  1. Zet een pan met ruim water op het vuur met een kippen bouillonblokje erin en kook de pasta zoals op de verpakking staat, laat dan uitlekken op een vergiet
  2. Zet nog een pan op het vuur met ruim water en wat zout en voeg hier de bloemkool aan toe zodra het water kookt
  3. Laat de bloemkool zachtjes koken tot deze beetgaar is (niet te zacht laten worden) en schep dan de bloemkool uit de pan in een bak met koud water
  4. Breng het water weer aan de kook en kook hierin de broccoli ook beetgaar, prik met een vork in de broccoli om te controleren of deze beetgaar is, schep dan ook in een bak met koud water
  5. Giet de broccoli en bloemkool af in een vergiet
  6. Maak dan de bechamelsaus door de boter te laten smelten in een pan, voeg dan de bloem toe en hou de massa in beweging met een houten pollepel voor een paar minuutjes
  7. Voeg dan de helft van de koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa, voeg dan de rest van de melk toe en laat de saus aan de kook komen terwijl je blijft roeren met de garde, laat enkele minuutjes zachtjes doorkoken (blijven roeren ivm aanbranden)
  8. Breng de saus dan op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden
  9. Verwarm de over voor op 180 graden
  10. Vet een ovenschaal in en doe hier de pasta met de bloemkool en broccoli in
  11. Giet de saus over de pasta en dan de kaas
  12. Zet de schaal in de oven en laat de schotel in 15 minuutjes gratineren

Serveer eventueel met een salade

5 from 1 reviews
Pasta uit de oven met broccoli en bloemkool gegratineerd
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 400 gram droge pasta (bv penne)
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram broccoli
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 250 ml melk
  • 15 gram boter
  • 20 gram bloem
  • zout/peper
  • 75 gram geraspte kaas
Bereiding
  1. Zet een pan met ruim water op het vuur met een kippen bouillonblokje erin en kook de pasta zoals op de verpakking staat, laat dan uitlekken op een vergiet
  2. Zet nog een pan op het vuur met ruim water en wat zout en voeg hier de bloemkool aan toe zodra het water kookt
  3. Laat de bloemkool zachtjes koken tot deze beetgaar is (niet te zacht laten worden) en schep dan de bloemkool uit de pan in een bak met koud water
  4. Breng het water weer aan de kook en kook hierin de broccoli ook beetgaar, prik met een vork in de broccoli om te controleren of deze beetgaar is, schep dan ook in een bak met koud water
  5. Giet de broccoli en bloemkool af in een vergiet
  6. Maak dan de bechamelsaus door de boter te laten smelten in een pan, voeg dan de bloem toe en hou de massa in beweging met een houten pollepel voor een paar minuutjes
  7. Voeg dan de helft van de koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa, voeg dan de rest van de melk toe en laat de saus aan de kook komen terwijl je blijft roeren met de garde, laat enkele minuutjes zachtjes doorkoken (blijven roeren ivm aanbranden)
  8. Breng de saus dan op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden
  10. Vet een ovenschaal in en doe hier de pasta met de bloemkool en broccoli in
  11. Giet de saus over de pasta en dan de kaas
  12. Zet de schaal in de oven en laat de schotel in 15 minuutjes gratineren

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.