Pasta pesto, zo maak je deze heerlijk en populaire pasta zelf
Pasta pesto is een super makkelijk recept wat eigenlijk alleen maar bestaat uit lekkere gekookte pasta en pesto. Een echt recept is het eigenlijk niet maar een goede pasta behoeft ook niet zoveel om er een lekker gerecht van te maken. Je kunt voor dit gerecht elke pasta soort gebruiken, nog lekkerder is natuurlijk als je zelfgemaakte pasta gebruikt.
Je kunt de pasta pesto ook als basis gebruiken en er zelf nog wat gebakken kipfilet doorheen doen en bv wat broccoli om er een complete gezonde maaltijd van te maken. Ook is het lekker om heerlijk vers brood met zelfgemaakte kruidenboter bij te eten.
Heb je nog wat van de pasta over, zet het dan in de koelkast en neem het de volgende dag als koude maaltijdsalade mee voor de lunch. Voeg nog wat gerookte kipfilet reepjes toe om het nog lekkerder te maken.
Pasta pesto recept
Voor 4 personen
- 400 gram droge pasta
- 50 gram verse basilicumblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie (mild van smaak)
- 15 gram pijnboompitjes
- 50 gram verse parmezaanse kaas (vervang eventueel een deel door peccorino kaas) + extra om te bestrooien
- snuf zout
Pasta pesto zo maak je het
- Kook de pasta zoals de verpakking aangeeft
- Terwijl de pasta op staat kun je de pesto maken door alle ingrediënten (begin alleen met de helft van de olijfolie) in de keukenmachine te doen en met de ‘pulse”stand het geheel te mixen zodat je een grove pesto krijgt.
- Giet de pasta zodra deze beetgaar is af en doe de pasta met aanhangend water terug in de pan
- Roer er nu pesto naar smaak doorheen, verdeel over de borden en bestrooi met verse parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 400 gram droge pasta
- 50 gram verse basilicumblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie mild van smaak
- 15 gram pijnboompitjes
- 50 gram verse parmezaanse kaas vervang eventueel een deel door peccorino kaas + extra om te bestrooien
- snuf zout
Bereiding
- Kook de pasta zoals de verpakking aangeeft
- Terwijl de pasta op staat kun je de pesto maken door alle ingrediënten (begin alleen met de helft van de olijfolie) in de keukenmachine te doen en met de ‘pulse”stand het geheel te mixen zodat je een grove pesto krijgt.
- Giet de pasta zodra deze beetgaar is af en doe de pasta met aanhangend water terug in de pan
- Roer er nu pesto naar smaak doorheen, verdeel over de borden en bestrooi met verse parmezaanse kaas
Pasta pesto met kip
Pasta pesto met kip is een heerlijk gerecht dat snel en makkelijk te maken is. De combinatie van de romige pestosaus en malse kip zorgt voor een smaakvolle maaltijd. Probeer het zelf en geniet van deze lekkere pasta pesto!
Hier is het recept voor pasta pesto met kip:
Ingrediënten:
– 250 gram pasta
– 2 kipfilets
– 4 eetlepels pesto
– 1 handje pijnboompitten
– Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de kipfilets gaar en snijd ze in stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Meng de gekookte pasta, kip, pesto en geroosterde pijnboompitten door elkaar.
- Garneer de pasta met Parmezaanse kaas en serveer direct. Eet smakelijk!
[…] veelzijdig en je kunt er dan ook veel kanten mee op. Uiteraard kennen we de pasta bolognese of de pasta pesto maar ook met oerdegelijke bloemkool en broccoli is pasta heel erg lekker. Lekker gegratineerd met […]
[…] Maak ook eens deze pasta pesto […]