Pasta pesto

0

Pasta pesto is een super makkelijk recept wat eigenlijk alleen maar bestaat uit lekkere gekookte pasta en pesto. Een echt recept is het eigenlijk niet maar een goede pasta behoeft ook niet zoveel om er een lekker gerecht van te maken. Je kunt voor dit gerecht elke pasta soort gebruiken, nog lekkerder is natuurlijk als je zelfgemaakte pasta gebruikt.

Je kunt de pasta pesto ook als basis gebruiken en er zelf nog wat gebakken kipfilet doorheen doen en bv wat broccoli om er een complete gezonde maaltijd van te maken. Ook is het lekker om heerlijk vers brood met zelfgemaakte kruidenboter bij te eten.

Heb je nog wat van de pasta over, zet het dan in de koelkast en neem het de volgende dag als koude maaltijdsalade mee voor de lunch. Voeg nog wat gerookte kipfilet reepjes toe om het nog lekkerder te maken.

Pasta pesto recept

Voor 4 personen

  • 400 gram droge pasta
  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie (mild van smaak)
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 50 gram verse parmezaanse kaas (vervang eventueel een deel door peccorino kaas) + extra om te bestrooien
  • snuf zout

Pasta pesto zo maak je het

  1. Kook de pasta zoals de verpakking aangeeft
  2. Terwijl de pasta op staat kun je de pesto maken door alle ingrediënten (begin alleen met de helft van de olijfolie) in de keukenmachine te doen en met de ‘pulse”stand het geheel te mixen zodat je een grove pesto krijgt.
  3. Giet de pasta zodra deze beetgaar is af en doe de pasta met aanhangend water terug in de pan
  4. Roer er nu pesto naar smaak doorheen, verdeel over de borden en bestrooi met verse parmezaanse kaas
5 from 1 reviews
Pasta pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 400 gram droge pasta
  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie (mild van smaak)
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 50 gram verse parmezaanse kaas (vervang eventueel een deel door peccorino kaas) + extra om te bestrooien
  • snuf zout
Bereiding
  1. Kook de pasta zoals de verpakking aangeeft
  2. Terwijl de pasta op staat kun je de pesto maken door alle ingrediënten (begin alleen met de helft van de olijfolie) in de keukenmachine te doen en met de ‘pulse”stand het geheel te mixen zodat je een grove pesto krijgt.
  3. Giet de pasta zodra deze beetgaar is af en doe de pasta met aanhangend water terug in de pan
  4. Roer er nu pesto naar smaak doorheen, verdeel over de borden en bestrooi met verse parmezaanse kaas

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.