Zelf kruidenboter maken

1

Zelf kruidenboter maken is super easy en toch  kopen een hoop mensen het nog steeds kant en klaar. Op zich niet erg natuurlijk maar zelfgemaakte kruidenboter is echt super lekker en het voordeel is als je het zelf maakt dat je er eindeloos mee kan variëren.

Het geheim zit hem erin dat je de boter goed luchtig klopt, je zal zien dan de boter dan ook witter word en daardoor krijg je een romige kruidenboter die niet vet aanvoelt in je mond. Zorg dus dat je boter goed op kamertemperatuur is.

Neem bij voorkeur verse kruiden maar eventueel kun je ook gedroogde kruiden nemen, vaak heb je dan iets meer nodig.

Neem lekkere gezouten roomboter als je zelf kruidenboter gaat maken. Experimenteer wat met de knoflookpoeder. Hou je van een lekkere knoflooksmaak aan je kruidenboter gebruik dan wat meer, hou je juist niet zo van knoflook gebruik dan wat minder.

Zelf kruidenboter maken recept

  • 250 gram gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • snuf uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 6 sprieten bieslook heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel peterselie heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel dille heel fijn gehakt

Zelf kruidenboter maken

  1. Klopt de gezouten roomboter luchtig met een handmixer tot de boter wit word
  2. Doe dan de knoflookpoeder en de uienpoeder erbij en mix nog even door
  3. Roer daarna de gehakte kruiden toe en roer alles goed door elkaar
  4. Proef na en voeg eventueel nog wat knoflookpoeder toe als je dat lekker vind

Je kunt de kruidenboter nu in een bakje scheppen of strak oprollen in plasticfolie, dan kan je er later plakjes van snijden als de kruidenboter hard geworden is in de koelkast of je kunt er rozetten van spuiten met een spuitzak en een kartelmondje, net wat je zelf wil.

5.0 from 1 reviews
Zelf kruidenboter maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 gram gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • snuf theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 6 sprieten bieslook heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel peterselie heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel dille heel fijn gehakt
Bereiding
  1. Klopt de gezouten roomboter luchtig met een handmixer tot de boter wit word
  2. Doe dan de knoflookpoeder en de uienpoeder erbij en mix nog even door
  3. Roer daarna de gehakte kruiden toe en roer alles goed door elkaar
  4. Proef na en voeg eventueel nog wat knoflookpoeder toe als je dat lekker vind

 

 

Bekijk hier alle dips en smeersels

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Joyce zegt

    Precies goed deze kruidenboter, bedankt voor het recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.