Website met heerlijke recepten en kooktips

Zelf kruidenboter maken

4 6.575

Zelf kruidenboter maken is super easy en toch  kopen een hoop mensen het nog steeds kant en klaar. Op zich niet erg natuurlijk maar zelfgemaakte kruidenboter is echt super lekker en het voordeel is als je het zelf maakt dat je er eindeloos mee kan variëren.

Het geheim zit hem erin dat je de boter goed luchtig klopt, je zal zien dan de boter dan ook witter word en daardoor krijg je een romige kruidenboter die niet vet aanvoelt in je mond. Zorg dus dat je boter goed op kamertemperatuur is.

Neem bij voorkeur verse kruiden maar eventueel kun je ook gedroogde kruiden nemen, vaak heb je dan iets meer nodig.

Neem lekkere gezouten roomboter als je zelf kruidenboter gaat maken. Experimenteer wat met de knoflookpoeder. Hou je van een lekkere knoflooksmaak aan je kruidenboter gebruik dan wat meer, hou je juist niet zo van knoflook gebruik dan wat minder.

Zelf kruidenboter maken recept

  • 250 gram gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • snuf uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 6 sprieten bieslook heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel peterselie heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel dille heel fijn gehakt

Zelf kruidenboter maken

  1. Klopt de gezouten roomboter luchtig met een handmixer tot de boter wit word
  2. Doe dan de knoflookpoeder en de uienpoeder erbij en mix nog even door
  3. Roer daarna de gehakte kruiden toe en roer alles goed door elkaar
  4. Proef na en voeg eventueel nog wat knoflookpoeder toe als je dat lekker vind

Je kunt de kruidenboter nu in een bakje scheppen of strak oprollen in plasticfolie, dan kan je er later plakjes van snijden als de kruidenboter hard geworden is in de koelkast of je kunt er rozetten van spuiten met een spuitzak en een kartelmondje, net wat je zelf wil.

Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • snuf theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 6 sprieten bieslook heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel peterselie heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel dille heel fijn gehakt

Bereiding

  • Klopt de gezouten roomboter luchtig met een handmixer tot de boter wit word
  • Doe dan de knoflookpoeder en de uienpoeder erbij en mix nog even door
  • Roer daarna de gehakte kruiden toe en roer alles goed door elkaar
  • Proef na en voeg eventueel nog wat knoflookpoeder toe als je dat lekker vind

 

 

Bekijk hier alle dips en smeersels

Je zou ook graag
4 Comments
  1. Joyce zegt

    5 sterren
    Precies goed deze kruidenboter, bedankt voor het recept

  2. Anne zegt

    Heerlijke kruidenboter. Ik kreeg veel complimenten. Ik had geen uienpoeder, maar heb er wat tot gruis gesneden sjalot doorgedaan. Veel dank voor het recept.

  3. […] Pompoen wortel soep. Pompoen en wortel is een lekkere combinatie, de wortel geeft de soep een zoetige smaak. Ik heb de soep verder glad gehouden, een echte pureesoep dus maar je kunt altijd nog wat gerookte kipreepjes toevoegen als je de soep wat voller wil hebben. Ik vond het zonder al erg lekker, heerlijk met een stukje knapperig stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter. […]

  4. […] Eet met wat vers brood en bv kruidenboter […]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.