Tapenade van zongedroogde tomaten
Super lekkere tapenade en zo makkelijk te maken. Deze tapenade is op basis van zongedroogde tomaten maar je kynt ook tapenade maken van zwarte olijven of groene olijven. Heerlijk op een bruchetta of stukje stokbrood. Deze dip is altijd goed om op een verjaardag neer te zetten.
Tapenade van zongedroogde tomaten recept
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels groene olijven zonder pit
- eventueel wat extra olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes
Zongedroogde tomatentapenade maken
Doe alle ingrediënten(op de olie na) in een keukemachine en blender alles fijn, maak de tapenade ook weer niet te fijn, je wil nog wel wat structuur erin houden en geen mousse krijgen. Blender bij voorkeur met de pulse knop als die op je keukenmachine zit
Als het de goede consistentie heeft maar stel dat het nog wat te droog is voeg dan wat olijfolie toe of olie van de zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels groene olijven zonder pit
- eventueel wat extra olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes
Bereiding
- Doe alle ingrediënten(op de olie na) in een keukemachine en blender alles fijn, maak de tapenade ook weer niet te fijn, je wil nog wel wat structuur erin houden en geen mousse krijgen. Blender bij voorkeur met de pulse knop als die op je keukenmachine zit
- Als het de goede consistentie heeft maar stel dat het nog wat te droog is voeg dan wat olijfolie toe of olie van de zongedroogde tomaatjes