Website met heerlijke recepten en kooktips

Tapenade van zongedroogde tomaten

0 2.205

Super lekkere tapenade en zo makkelijk te maken. Deze tapenade is op basis van zongedroogde tomaten maar je kynt ook tapenade maken van zwarte olijven of groene olijven. Heerlijk op een bruchetta of stukje stokbrood. Deze dip is altijd goed om op een verjaardag neer te zetten.

Tapenade van zongedroogde tomaten recept

  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels groene olijven zonder pit
  • eventueel wat extra olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomatentapenade maken

Doe alle ingrediënten(op de olie na) in een keukemachine en blender alles fijn, maak de tapenade ook weer niet te fijn, je wil nog wel wat structuur erin houden en geen mousse krijgen. Blender bij voorkeur met de pulse knop als die op je keukenmachine zit

Als het de goede consistentie heeft maar stel dat het nog wat te droog is voeg dan wat olijfolie toe of olie van de zongedroogde tomaatjes

Tapenade van zongedroogde tomaten

Tapenade van zongedroogde tomaten

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels groene olijven zonder pit
  • eventueel wat extra olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten(op de olie na) in een keukemachine en blender alles fijn, maak de tapenade ook weer niet te fijn, je wil nog wel wat structuur erin houden en geen mousse krijgen. Blender bij voorkeur met de pulse knop als die op je keukenmachine zit
  • Als het de goede consistentie heeft maar stel dat het nog wat te droog is voeg dan wat olijfolie toe of olie van de zongedroogde tomaatjes

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.