Pittige roomkaasdip
Deze lekkere pittige roomkaasdip is gemaakt van roomkaas met verse rode pepertjes, chilipoeder, paprikapoeder en tomatenketchup, makkelijk en snel te maken en lekker pittig, heerlijk om een stukje wortel of komkommer in te dippen. Je kunt de dip zo pittig maken als je zelf wil, je kunt altijd meer of minder chilipoeder gebruiken, begin met de helft en voeg dan meer toe tot de dip de pittigheid heeft die je wil.
Pittige roomkaasdip recept
- 1 bakje roomkaas (200 gram)
- 1 rood pepertje fijngesneden (zonder zaadjes)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels ketchup
- ¼ theelepel chilipoeder
- zout
Pittige roomkaasdip maken
- Meng de roomkaas met het fijngesneden pepertje, roer de ketchup en de paprikapoeder erdoor en proef hoe pittig de dip nu is
- Voeg naar smaak chilipoeder toe en breng eventueel op smaak met zout
Ingrediënten
- 1 bakje roomkaas 200 gram
- 1 rood pepertje fijngesneden zonder zaadjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels ketchup
- ¼ theelepel chilipoeder
- zout
Bereiding
- Meng de roomkaas met het fijngesneden pepertje, roer de ketchup en de paprikapoeder erdoor en proef hoe pittig de dip nu is
- Voeg naar smaak chilipoeder toe en breng eventueel op smaak met zout