Guacamole, dipsaus van avocado

0

Guacamole is een dipsaus gemaakt van avocado die veel bij mexicaans eten geserveerd word. Je kunt het heerlijk dopen in tortilla chips maar bij een mexicaanse wrap of op een broodje is het ook heel erg lekker.

Zet guacamole met een verjaardag op tafel met vers knapperig brood of lekkere toastjes en je zal zien dat je zelfgemaakte guacamole zo op is.

Hoe maak je deze heerlijke avocado dipsaus?

Guacamole recept

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • goede snuf zout
  • ¼ kleine rode ui ragfijn gesnipperd
  • 1 tomaat in hele kleine blokjes (zaadlijsten verwijderen)
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel creme fraiche

Guacamole maken

  1. Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel met een lepel de avocado uit de schil
  2. Prak de avocado fijn in een grote kom en voeg de ui, sap van een halve limoen, zout, knoflook, tomatenblokjes en de creme fraiche toe en roer goed door
  3. Breng eventueel verder op smaak met nog wat peper en zout

Guacamole verkleurd snel dus maak het niet al te lang van tevoren, dek het in ieder geval goed af door er een plastic folietje op de guacamole te drukken zodat alles bedekt is en bewaar in de koelkast tot gebruik

Guacamole, dipsaus van avocado

Guacamole, dipsaus van avocado

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • goede snuf zout
  • ¼ kleine rode ui ragfijn gesnipperd
  • 1 tomaat in hele kleine blokjes zaadlijsten verwijderen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel creme fraiche

Bereiding

  • Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel met een lepel de avocado uit de schil
  • Prak de avocado fijn in een grote kom en voeg de ui, sap van een halve limoen, zout, knoflook, tomatenblokjes en de creme fraiche toe en roer goed door
  • Breng eventueel verder op smaak met nog wat peper en zout

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.