Guacamole, dipsaus van avocado
Guacamole is een dipsaus gemaakt van avocado die veel bij mexicaans eten geserveerd word. Je kunt het heerlijk dopen in tortilla chips maar bij een mexicaanse wrap of op een broodje is het ook heel erg lekker.
Zet guacamole met een verjaardag op tafel met vers knapperig brood of lekkere toastjes en je zal zien dat je zelfgemaakte guacamole zo op is.
Hoe maak je deze heerlijke avocado dipsaus?
Guacamole recept
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen
- goede snuf zout
- ¼ kleine rode ui ragfijn gesnipperd
- 1 tomaat in hele kleine blokjes (zaadlijsten verwijderen)
- 1 teen knoflook geperst
- 1 eetlepel creme fraiche
Guacamole maken
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel met een lepel de avocado uit de schil
- Prak de avocado fijn in een grote kom en voeg de ui, sap van een halve limoen, zout, knoflook, tomatenblokjes en de creme fraiche toe en roer goed door
- Breng eventueel verder op smaak met nog wat peper en zout
Guacamole verkleurd snel dus maak het niet al te lang van tevoren, dek het in ieder geval goed af door er een plastic folietje op de guacamole te drukken zodat alles bedekt is en bewaar in de koelkast tot gebruik
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen
- goede snuf zout
- ¼ kleine rode ui ragfijn gesnipperd
- 1 tomaat in hele kleine blokjes zaadlijsten verwijderen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 eetlepel creme fraiche
Bereiding
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel met een lepel de avocado uit de schil
- Prak de avocado fijn in een grote kom en voeg de ui, sap van een halve limoen, zout, knoflook, tomatenblokjes en de creme fraiche toe en roer goed door
- Breng eventueel verder op smaak met nog wat peper en zout
[…] 3 eetlepels guacamole […]
[…] 3 eetlepels guacamole […]