
Brood met avocado en gepocheerd ei
Brood met avocado en gepocheerd ei. Supergezond en lekker ontbijt of lunch met avocado en gepocheerd ei. Een dikke bruine boterham geroosterd, lekker veel groene sla met daarbovenop een paar slices avocado en daarbovenop een vers gepocheerd eitje mmmmm
Brood met avocado en gepocheerd ei recept
2 personen
- 2 dikke bruine boterhammen (geroosterd)
- 100 gram groene sla naar keuze
- 1 rijpe avocado
- 2 verse eitjes
- zout en peper
Brood met avocado en gepocheerd ei maken
- Zet een pan op het vuur met ruim water en breng aan de kook
- Zodra het water kookt zet je het vuur uit en breek je een ei in een schaltje en laat je die in het water vallen (vanuit het schaaltje) en direct erna de tweede
- Laat je eieren 3 minuten in het water liggen (pocheren)
- Schil in de tussentijd je avocado, halveer en verwijder de pit en snijd de avocado in plakken
- Toast je brood, leg je groene sla erop en controleer na 3 minuten of je gepocheerde eitjes goed zijn
- Leg ze op je groene sla en bestrooi met zout en peper
- Snijd je eitje iets in zodat het eigeel mooi over je boterham loopt, eet smakelijk

Ingrediënten
- 2 dikke bruine boterhammen geroosterd
- 100 gram groene sla naar keuze
- 1 rijpe avocado
- 2 verse eitjes
- zout en peper
Bereiding
- Zet een pan op het vuur met ruim water en breng aan de kook
- Zodra het water kookt zet je het vuur uit en breek je een ei in een schaltje en laat je die in het water vallen (vanuit het schaaltje) en direct erna de tweede
- Laat je eieren 3 minuten in het water liggen (pocheren)
- Schil in de tussentijd je avocado, halveer en verwijder de pit en snijd de avocado in plakken
- Toast je brood, leg je groene sla erop en controleer na 3 minuten of je gepocheerde eitjes goed zijn
- Leg ze op je groene sla en bestrooi met zout en peper
- Snijd je eitje iets in zodat het eigeel mooi over je boterham loopt, eet smakelijk