Website met heerlijke recepten en kooktips
Categorie

Hartige saus

Hartige saus recepten, zoals bechamelsaus, pepersaus, champignon roomsaus of dillesaus

Peper roomsaus

Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke pepersaus. Zelf een lekker sausje maken is helemaal niet zo lastig…

Bechamelsaus of groentensaus maken

Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima zelf te maken en je kunt de saus zo dik maken als je zelf wil.…

Mayonaise maken

Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen…

Cocktailsaus maken

Cocktailsaus maken.  Cocktailsaus is een klassieke saus die veelal bij de garnalencocktail gegeten word. Nu is het niet zo dat de saus alleen daarbij te eten is, bij een gourmet of BBQ is de saus ook prima te serveren. Het is een saus op…

Aioli

Aioli (of knoflook mayonaise) Aioli, de echte heeft niks met mayonaise te maken, de originele aioli is knoflook met olie gemaakt in de vijzel maar tegenwoordig is de aioli die in Nederland gegeten word meestal wel op basis van mayonaise.…

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel eenvoudig, ik leg je hieronder uit hoe je zelf mayonaise maakt met de hand maar je kunt mayonaise ook met een staafmixer maken, hieronder leg ik je uit hoe je dat doet, het recept blijft verder…

Bolognesesaus

Zelf bolognesesaus maken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Het kost wel even tijd, dat zit hem niet zozeer in het maken zelf maar in de tijd dat de saus op het vuur staat. Echt lekkere bolognesesaus laat je lekker…