Zelf bolognesesaus maken

0

Iedereen kent wel de spaghetti bolognese en dit welbekende pastagerecht komt regelmatig op tafel, bij jou vast ook? Maar gebruik je dan een pakje of kant en klare bolognesesaus of maak je het gewoon lekker helemaal zelf? Ik maak mijn bolognesesaus altijd zelf en maak dan een extra grote pan saus (2 of 3x het recept) en vries 1 of 2 porties in voor als ik een keer wat minder tijd hebt om te koken. Als je deze zelfgemaakte bolognesesaus hebt geproeft wil je nooit meer saus uit een pakje of pot.

Zelf bolognesesaus maken recept

  • 250 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterwortel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 grote ui   gesnipperd
  • 50 gram pancetta of magere spekreepjes
  • 150 ml rode wijn
  • 1/2 klein blikje tomatenpuree
  • 400 gram gepelde tomaten stukjes
  • 2 takjes tijm
  • 150 ml water
  • peper en zout
  • olie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 runderbouillon blokje

Zelf bolognesesaus maken

  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de spekjes samen met het rundergehakt en rul het gehakt met een vork
  2. Voeg dan de gesnipperde ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe en bak even mee
  3. Voeg dan de helft van een klein blikje tomatenpuree toe en bak kort mee
  4. Blus af met rode wijn en laat even doorkoken
  5. Voeg dan het water, het laurierblaadje, de tijm en het bouillonblokje toe en breng aan de kook, roer goed door en zet op zacht vuur met de deksel op de pan
  6. Laat minimaal 2 uur zachtjes pruttelen, pas op voor aanbranden dus roer regelmatig door
  7. Breng dan op smaak met zout en peper indien nodig

Deze saus kun je met elke pasta eten en kan je zelfs ook gebruiken als saus voor de lasagne.

5 from 1 reviews
Zelf bolognesesaus maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Saus
Serves: 1 pan
Ingrediënten
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterwortel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 50 gram pancetta of magere spekreepjes
  • 150 ml rode wijn
  • ½ klein blikje tomatenpuree
  • 400 gram gepelde tomaten stukjes
  • 2 takjes tijm
  • 150 ml water
  • peper en zout
  • olie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 runderbouillon blokje
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de spekjes samen met het rundergehakt en rul het gehakt met een vork
  2. Voeg dan de gesnipperde ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe en bak even mee
  3. Voeg dan de helft van een klein blikje tomatenpuree toe en bak kort mee
  4. Blus af met rode wijn en laat even doorkoken
  5. Voeg dan het water, het laurierblaadje, de tijm en het bouillonblokje toe en breng aan de kook, roer goed door en zet op zacht vuur met de deksel op de pan
  6. Laat minimaal 2 uur zachtjes pruttelen, pas op voor aanbranden dus roer regelmatig door
  7. Breng dan op smaak met zout en peper indien nodig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.