fbpx

Zelf pitabroodjes maken

0

Zelf pitabroodjes maken, het is helemaal niet zo moeilijk en heel erg lekker. Uiteraard is het lekker om pitabroodjes bij shoarma te eten maar bij zelfgemaakte falafel of om te dopen in de hummus zijn verse pitabroodjes ook heel geschikt.

De pitabroodjes uit de winkel zijn vaak erg droog en deze zijn echt lekker mals en zacht. Bewaar de gebakken pitabroodjes wel afgedekt, ze drogen wel redelijk snel uit anders. Ook lekker om gewoon de pita te vullen met wat kaas en zo in het tosti apparaat, super makkelijk en snelle tosti.

Zelf Pitabroodjes maken het recept

  • 250 gram patentbloem
  • 5 gram zout
  • 160 ml warm water
  • 7 gram droge gist
  • 2 theelepels olijfolie
  • fijne griesmeel (voor het bestuiven)

Zelf pitabroodjes maken

  1. Doe een klein beetje warme water (handwarm) in een bak en voeg hier het gist aan toe
  2. Voeg dan de bloem en het zout toe en nog wat extra water (gebruik niet al het water in 1x, het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt)
  3. Giet een klein scheutje olie op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom
  4. Kneed het deeg goed door tot je een zacht en soepel deeg krijgt
  5. Voeg eventueel iets meer water toe, je moet een zacht maar niet te nat deeg krijgen
  6. Smeer de beslagkom in met wat olie en leg hier het deeg in
  7. Dek af met een theedoek e laat minimaal 1 uur rijzen (langer mag ook) tot de hoeveelheid verdubbeld is
  8. Verwarm dan de oven voor op 230 graden en laat de bakplaat erin staan, de pitabroodjes moeten op een hete plaat gebakken worden (pizzasteen gebruiken mag ook)
  9. Bestuif dan je werkblad met wat fijne griesmeel en kneed het deeg nogmaals goed door
  10. Verdeel het deeg dan in 6-8 bolletjes en dek ze af met een theedoek anders drogen ze uit
  11. Rol elk bolletje uit totdat het de vorm heeft van een pitabroodje
  12. Waarschijnlijk moet je de broodjes in 2x afbakken dus rol de hoeveelheid uit die op je bakplaat past
  13. Leg de pitabroodjes op de hete bakplaat en bak ze in 5-7 minuten af
  14. Haal ze uit de oven en leg ze direct onder een theedoek, zo houd de stoom de broodjes lekker mals en zacht
  15. Wil je ze langer dan 24 uur bewaren vries ze dan goed afgedekt in direct nadat de broodjes afgekoeld zijn
5 from 1 reviews
Zelf pitabroodjes maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 gram patentbloem
  • 5 gram zout
  • 160 ml warm water
  • 7 gram droge gist
  • 2 theelepels olijfolie
  • fijne griesmeel (voor het bestuiven)
Bereiding
  1. Doe een klein beetje warme water (handwarm) in een bak en voeg hier het gist aan toe
  2. Voeg dan de bloem en het zout toe en nog wat extra water (gebruik niet al het water in 1x, het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt)
  3. Giet een klein scheutje olie op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom
  4. Kneed het deeg goed door tot je een zacht en soepel deeg krijgt
  5. Voeg eventueel iets meer water toe, je moet een zacht maar niet te nat deeg krijgen
  6. Smeer de beslagkom in met wat olie en leg hier het deeg in
  7. Dek af met een theedoek e laat minimaal 1 uur rijzen (langer mag ook) tot de hoeveelheid verdubbeld is
  8. Verwarm dan de oven voor op 230 graden en laat de bakplaat erin staan, de pitabroodjes moeten op een hete plaat gebakken worden (pizzasteen gebruiken mag ook)
  9. Bestuif dan je werkblad met wat fijne griesmeel en kneed het deeg nogmaals goed door
  10. Verdeel het deeg dan in 6-8 bolletjes en dek ze af met een theedoek anders drogen ze uit
  11. Rol elk bolletje uit totdat het de vorm heeft van een pitabroodje
  12. Waarschijnlijk moet je de broodjes in 2x afbakken dus rol de hoeveelheid uit die op je bakplaat past
  13. Leg de pitabroodjes op de hete bakplaat en bak ze in 5-7 minuten af
  14. Haal ze uit de oven en leg ze direct onder een theedoek, zo houd de stoom de broodjes lekker mals en zacht
  15. Wil je ze langer dan 24 uur bewaren vries ze dan goed afgedekt in direct nadat de broodjes afgekoeld zijn

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.