Zelf pizzadeeg maken

0

Pizzadeeg kun je kant en klaar kopen maar wist je dat het heel makkelijk is om het zelf te maken? Het kost alleen een uurtje om te rijzen maar verder is het ingrediënten mengen en klaar. Onderstaand recept is voor 4 pizzabodems

Pizzadeeg recept 

Voor 4 pizza bodems

  • 3 dl lauw water
  • 1 zakje gist
  • 500 gram bloem (je kan ook een deel vervangen door griesmeel)
  • 1 theelepel zout
  • goede scheut olijfolie

Pizzadeeg maken 

  1. Neem een beslagkom en doe hier de bloem in
  2. Voeg de gist toe en roer goed door de bloem
  3. Voeg dan het zout toe en ¾ deel van het water en een goede scheut olijfolie en roer alles goed door elkaar
  4. Kneed nu alles met je handen goed door tot het deeg een bal vormt en voeg eventueel het overige water toe tot je een goede deegbal krijgt
  5. Als het deeg nog iets te nat is voeg dan nog wat bloem toe en is het te droog voeg dan nog wat extra water toe
  6. Kneed het deeg daarna een minuut of 8 goed door
  7. Dek het deeg nu af met aan natte theedoek en zet weg op een warme plaats
  8. Laat het deeg in de beslagkom nu rijzen voor een uur
  9. Kneed nog eenmaal kort door en daarna is het deeg klaar voor gebruik
Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Zelf pizzadeeg maken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 pizzabodems
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 3 dl lauw water
  • 1 zakje gist
  • 500 gram bloem je kan ook een deel vervangen door griesmeel
  • 1 theelepel zout
  • goede scheut olijfolie

Bereiding

  • Neem een beslagkom en doe hier de bloem in
  • Voeg de gist toe en roer goed door de bloem
  • Voeg dan het zout toe en ¾ deel van het water en een goede scheut olijfolie en roer alles goed door elkaar
  • Kneed nu alles met je handen goed door tot het deeg een bal vormt en voeg eventueel het overige water toe tot je een goede deegbal krijgt
  • Als het deeg nog iets te nat is voeg dan nog wat bloem toe en is het te droog voeg dan nog wat extra water toe
  • Kneed het deeg daarna een minuut of 8 goed door
  • Dek het deeg nu af met aan natte theedoek en zet weg op een warme plaats
  • Laat het deeg in de beslagkom nu rijzen voor een uur
  • Kneed nog eenmaal kort door en daarna is het deeg klaar voor gebruik

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.