Categorie
Dips en smeersels
Op deze pagina vind je lekkere dips en tapenade’s zoals pesto, olijf tapenade maar ook hummus, aioli en tzatziki. Heerlijke dips en tapenade’s die je bij zelfgebakken brood kunt eten of gewoon op een lekker vers knapperig plakje stokbrood.
Griekse Tzatziki maken
Griekse Tzatziki maken. Griekse tzatziki is een dipsaus gemaakt van Griekse yoghurt en komkommer. Deze frisse dip is heerlijk om een stukje Turks platbrood in te dopen of verse pitabroodjes. Het is heerlijk bij de souvlaki of de gyros.…
Cheddar kaasdip
Cheddar kaasdip. Heerlijke dip die vaak bij Mexicaanse gerechten gegeten word, heerlijk om je tortillachips in te dopen. Het is een pittige kaasdip op basis van cheddar kaas.
Cheddarkaas is een gele tot oranje achtige kaas gemaakt van…
Zelf kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is super easy en toch kopen een hoop mensen het nog steeds kant en klaar. Op zich niet erg natuurlijk maar zelfgemaakte kruidenboter is echt super lekker en het voordeel is als je het zelf maakt dat je er eindeloos…
Tapenade van zongedroogde tomaten
Super lekkere tapenade en zo makkelijk te maken. Deze tapenade is op basis van zongedroogde tomaten maar je kynt ook tapenade maken van zwarte olijven of groene olijven. Heerlijk op een bruchetta of stukje stokbrood. Deze dip is altijd goed…
Pittige roomkaasdip
Deze lekkere pittige roomkaasdip is gemaakt van roomkaas met verse rode pepertjes, chilipoeder, paprikapoeder en tomatenketchup, makkelijk en snel te maken en lekker pittig, heerlijk om een stukje wortel of komkommer in te dippen. Je kunt…
Guacamole, dipsaus van avocado
Guacamole is een dipsaus gemaakt van avocado die veel bij mexicaans eten geserveerd word. Je kunt het heerlijk dopen in tortilla chips maar bij een mexicaanse wrap of op een broodje is het ook heel erg lekker.
Zet guacamole met een…
Bieten hummus
Bieten hummus. Hummus is een dipsaus gemaakt van kikkererwten, bij deze hummus is er geroosterde rode biet aan toegevoegd voor een extra dimensie aan de smaak te geven en zeg nou zelf het ziet er natuurlijk spectaculair uit. Zet dit op een…
Dip van spinazie en artisjok
Een heerlijke dip van spinazie en artisjok, je moet er maar opkomen. Ik kreeg het pas op een verjaardag en ondanks dat mensen eerst zoiets hadden van wat is dit, vonden ze de dip toch erg lekker, het is een niet zo voor de hand liggende…
Dip van roomkaas, kruiden en lenteuitjes
Een lekkere dip om een stukje brood of stokbrood in te dippen of een stukje komkommer of wortel. Deze dip is lekker makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze dip is ook lekker om buggle chips in te dippen en bij de BBQ…
Tzatziki
Tzatziki is een traditionele Griekse dipsaus gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Daarnaast zie je ook vaak dat er verschillende kruiden aan toegevoegd worden zoals munt, dille of peterselie. Je zet het neer als…
Aioli
Aioli (of knoflook mayonaise)
Aioli, de echte heeft niks met mayonaise te maken, de originele aioli is knoflook met olie gemaakt in de vijzel maar tegenwoordig is de aioli die in Nederland gegeten word meestal wel op basis van mayonaise.…
Hummus
Hummus is een puree gebaseerd op kikkererwten en word als dip gegeten bij bijvoorbeeld Turk brood, Libanees brood of pita brood gegeten.
Deze dipsaus word door de meeste mensen gemaakt met kikkererwten uit blik maar geloof me als je iets…
Pesto maken, zo maak je zelf heerlijke pesto, van basilicum of rucola
Pesto maken is super eenvoudig en het is dus echt niet nodig om een kant en klaar potje met pesto in de winkel te kopen. De pesto’s uit de winkel zitten vaak vol me conserveringsmiddelen en komen qua smaak niet eens in de buurt van een…