Tzatziki

0

Tzatziki is een traditionele Griekse dipsaus gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Daarnaast zie je ook vaak dat er verschillende kruiden aan toegevoegd worden zoals munt, dille of peterselie. Je zet het neer als bijgerecht/dip bij bv de BBQ op een verjaardag of gewoon zo maar om lekker met wat brood in te dippen.

Tzatziki recept

  • ½ komkommer
  • 500 ml Griekse yoghurt (dikke bij voorkeur met 10% vet)
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel munt gedroogd of 1 eetlepel verse muntblaadjes fijngesneden
  • Scheutje goede olijfolie
  • Snufje zout en vers gemalen peper

Tzatziki maken

  1. Was en schil de komkommer en rasp deze fijn met de keukenmachine of met een mandoline
  2. Strooi er wat zout over en roer goed door, doe de komkommer rasp dan in een vergiet en laat even staan
  3. Het vocht komt nu los uit de komkommer (door het zout), duw met de bolle kant van een lepel nu goed het vocht uit de komkommer
  4. Doe de yoghurt in een kom en rasp de knoflookteentjes fijn, doe deze bij de yoghurt
  5. Voeg een scheut olijfolie toe en de munt en roer goed door
  6. Doe de komkommerrasp erbij en roer goed door
  7. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en laat minimaal een paar uur trekken
  8. Proef dan nogmaals na en breng eventueel nog wat meer op smaak

Eet smakelijk

5 from 1 reviews
Tzatziki
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Dips en Tapenade
Ingrediënten
  • ½ komkommer
  • 500 ml Griekse yoghurt (dikke bij voorkeur met 10% vet)
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel munt gedroogd of 1 eetlepel verse muntblaadjes fijngesneden
  • Scheutje goede olijfolie
  • Snufje zout en vers gemalen peper
Bereiding
  1. Was en schil de komkommer en rasp deze fijn met de keukenmachine of met een mandoline
  2. Strooi er wat zout over en roer goed door, doe de komkommer rasp dan in een vergiet en laat even staan
  3. Het vocht komt nu los uit de komkommer (door het zout), duw met de bolle kant van een lepel nu goed het vocht uit de komkommer
  4. Doe de yoghurt in een kom en rasp de knoflookteentjes fijn, doe deze bij de yoghurt
  5. Voeg een scheut olijfolie toe en de munt en roer goed door
  6. Doe de komkommerrasp erbij en roer goed door
  7. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en laat minimaal een paar uur trekken
  8. Proef dan nogmaals na en breng eventueel nog wat meer op smaak

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.