fbpx

Vers fruitsalade

0

Vers fruitsalade is een super makkelijk maar wel heel erg lekker en gezond nagerecht. Je kunt het als toetje eten maar ook als tussendoortje of als onderdeel van een lunch, brunch of lekker bij de BBQ. Als je vers fruitsalade gaat maken let dan op dat je fruit gebruikt van het seizoen. Ga dus geen aardbeien gebruiken in december bv. Ga naar de markt en kijk wat er te krijgen is en vooral welk fruit is er op dit moment niet zo duur, dat is meestal het seizoensfruit. Vraag het anders na bij de marktkoopman/vrouw. Een tip is altijd om wat citroensap of nog beter wat vers sinaasappelsap als uitgangspunt te nemen, voeg je daar stukjes appel aan toe roer deze dan gelijk door het sinaasappelsap, zo worden de stukjes appel niet bruin.

Hieronder enkele ideetjes voor een lekkere fruitsalade

Vers fruitsalade 1

  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 appel geschild en in stukjes
  • 1 banaan in plakjes
  • 500 gram aardbeien zonder kroontje en gehalveerd
  • 150 gram frambozen
  • Bestrooi met war geraspte kokos

Fruitsalade 2

  • ½ ananas schoongemaakt en in stukjes
  • 2 bananen in plakjes
  • 3 kiwis geschild en in stukjes
  • 250 gram aardbeien zonder kroontje en gehalveers
  • 50 ml zoete witte win
  • 2 eetlepels suiker

Fruitsalade 3

  • 2 sinaasappels geschild en de partjes eruit gesneden
  • 2 appels geschild en in stukjes
  • 2 peren geschild en in stukjes
  • 2 kiwis geschild en in stukjes
  • 100 gram blauwe bessen

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.