fbpx

Witlof met ham en kaas uit de oven

0

Witlof met ham en kaas uit de oven, wie kent het niet? Met kerst is het denk ik wel 1 van de groenten die bij een hoop mensen op tafel komt, zeker als er traditioneel gegeten word.

Op zich niet gek want je kunt het goed voorbereiden en op een kersttafel staat een schaal met heerlijke gegratineerde stronkjes witlof natuurlijk ook nog eens heel feestelijk.

Nu is het niet zo dat je deze gegratineerde witlof alleen met kerst kunt eten, integendeel juist.

Eet je maar 1 groente bij de maaltijd ga dan uit van 2 hele stronkjes witlof p.p, serveer je ook nog andere groenten (zoals bijvoorbeeld bij kerst) ga dan uit van 1 tot 1 ½ stronkje p.p.

Witlof met ham en kaas uit de oven recept

4 personen

  • 8 stronkjes witlof
  • 8 plakjes achterham
  • 8 plakjes jong belegen kaas
  • klontje boter om de ovenschaal mee in te vetten
  • zap van een halve citroen
  • Zout

Witlof met ham en kaas maken

  1. Snijd de puntjes van de witlof (de gele uiteinden) en ook een heel dun plakje van de andere kant
  2. Zet de witlofstronkjes met een bodempje water, wat zout en het cirtoensap op het vuur en kook de witlof in ongeveer 20 minuten gaar
  3. Laat uitlekken
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter
  5. Rol elk witlofstronkje eerst in een plakje ham en daarna de kaas eromheen
  6. Leg ze in de ingevette ovenschaal
  7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de schaal 5-7 minuten staan tot de kaas lichtbruin geworden is
  8. Serveer de witlof rolletjes warm

 

5 from 1 reviews
Witlof met ham en kaas uit de oven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Bijgerechten
Ingrediënten
  • 8 stronkjes witlof
  • 8 plakjes achterham
  • 8 plakjes jong belegen kaas
  • klontje boter om de ovenschaal mee in te vetten
  • zap van een halve citroen
  • Zout
Bereiding
  1. Snijd de puntjes van de witlof (de gele uiteinden) en ook een heel dun plakje van de andere kant
  2. Zet de witlofstronkjes met een bodempje water, wat zout en het cirtoensap op het vuur en kook de witlof in ongeveer 20 minuten gaar
  3. Laat uitlekken
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter
  5. Rol elk witlofstronkje eerst in een plakje ham en daarna de kaas eromheen
  6. Leg ze in de ingevette ovenschaal
  7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de schaal 5-7 minuten staan tot de kaas lichtbruin geworden is
  8. Serveer de witlof rolletjes warm

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.