
Witlofsalade met ham en kaas
We kennen natuurlijk allemaal wel de witlof met ham en kaas uit de oven dus waarom niet een witlofsalade met ham en kaas. Het is super makkelijk gemaakt en ook nog eens heel erg lekker. Je kunt het als bijgerecht maken bij bv een BBQ, als maaltijdsalade of samen met gebakken aardappeltjes. Deze salade moet je kort voor het eten maken dan blijft de witlof lekker knapperig.
Onderstaand recept is voor 4 personen.
Witlofsalade met ham en kaas recept
- 4 stronkjes witlof
- 100 gram magere hamblokjes
- 100 gram kaassnippers
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels gembersiroop
- Eventueel zout en peper naar smaak
Witlofsalade met ham en kaas maken
- Meng in een kommetje de gembersiroop samen met de kerrie en roer dit goed door elkaar
- Roer hier de mayonaise en de yoghurt doorheen, dit is het sausje waarmee je de salade aanmaakt
- Snijd nu de gele uiteinden van de witlofstronkjes af (deze zijn bitter) en halveer de stronkjes
- Haal de harde kern eruit en snijd de witlof in fijne reepjes
- Meng het sausje direct door de witlof zodat de witlof niet verkleurd
- Voeg als laatste de hamblokjes, de kaassnippers en de fijngehakte peterselie toe en roer goed door
- Breng eventueel verder op smaak met wat peper en naar smaak wat zout (eerst proeven of het wel nodig is)

Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof
- 100 gram magere hamblokjes
- 100 gram kaassnippers
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels gembersiroop
- Eventueel zout en peper naar smaak
Bereiding
- Meng in een kommetje de gembersiroop samen met de kerrie en roer dit goed door elkaar
- Roer hier de mayonaise en de yoghurt doorheen, dit is het sausje waarmee je de salade aanmaakt
- Snijd nu de gele uiteinden van de witlofstronkjes af (deze zijn bitter) en halveer de stronkjes
- Haal de harde kern eruit en snijd de witlof in fijne reepjes
- Meng het sausje direct door de witlof zodat de witlof niet verkleurd
- Voeg als laatste de hamblokjes, de kaassnippers en de fijngehakte peterselie toe en roer goed door
- Breng eventueel verder op smaak met wat peper en naar smaak wat zout (eerst proeven of het wel nodig is)