Flensjes of crepe beslag

1

Flensjes, ook wel crepes genoemd  zijn lekkere dunne pannenkoekjes die vaak gegeten worden als dessert. Denk hierbij aan de crepe suzette, een flensje die in 4en is gevouwen met warme sinaasappelsaus en geflambeerd met Cointreau of Grand Marnier. Ook kun je flensjes lekker vullen met bv hazelnootpasta en wat verse plakjes banaan of vul de crepe met een bolletje ijs en overgiet met wat verse caramelsaus of aardbeiensaus.

Flensjes beslag recept

  • 80 gram bloem
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 300 ml gesmolten roomboter (plus iets extra’s om te bakken)

Flensjes beslag maken

  • Neem een beslagkom met daarbovenop een zeef en zeef de bloem samen met het zout
  • Voeg de melk toe en roer met een garde goed door
  • Voeg dan de suiker en het ei toe en roer nogmaals goed door
  • Meng dan de gesmolten roomboter erdoor en blijf roeren tot je een egaal glad beslag hebt
  • Nu is het flensjesbeslag klaar voor gebruik

Flensjes bakken

  • Neem een koekenpan met anti aanbak laag en verwarm deze op het vuur
  • Voeg een klein klontje boter toe en verdeel dit met een keukenrol goed door te pan
  • Schenk dan een laagje beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag door de pan te verdelen
  • Bak nu op middenhoog vuur tot de bovenkant droog word, draai dan het flensje om en bak kort tot de crepe goudbruin is
  • Haal uit de pan en verwerk het flensje direct verder (of laat afkoelen om te bewaren voor later)

Flensjes of crepes invriezen en bewaren

In de koelkast kun je de flensjes of crepes wel 1 tot 2 dagen bewaren. Wil je ze langer bewaren dan kun je ze beter invriezen. Dit doe je door tussen elk flensje een stukje bakpapier te leggen zodat ze niet aan elkaar plakken. Verpak daarna de flensjes goed luchtdicht in bv een diepvrieszak. In de vriezer kun je de crepes of flensjes wel 3 maanden bewaren.

Flensjes opwarmen

Je kunt flensjes of crepes opwarmen in een koekenpan, de oven of in de magnetron

Oven: Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden) en leg de crepes of flensjes op een stuk bakpapier op de bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie, doe je dit niet dan drogen de flensjes uit. Verwarm de flensjes zo in 4 minuten in de voorverwarmde oven.

Koekenpan: Zet een koekenpan op het vuur met een heel klein stukje boter of een klein scheutje olie en verwarm de pan voor. Zodra de pan warm is leg je het flensje erin en verwarm op niet te hoog vuur elke kant ongeveer 20 seconden tot het flensje lekker warm is, serveer direct

Magnetron: Leg de crepes op een bord en dek af met plasticfolie. Verwarm in ongeveer 40seconden op 800 wat. Heb je een dikkere laag flensjes hou dan een minuutje of anderhalf aan.

5.0 from 1 reviews
Flensjes of crepe beslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Flensjes
Ingrediënten
  • 80 gram bloem
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 300 ml gesmolten roomboter (plus iets extra’s om te bakken)
Bereiding
Flensjes beslag maken
  1. Neem een beslagkom met daarbovenop een zeef en zeef de bloem samen met het zout
  2. Voeg de melk toe en roer met een garde goed door
  3. Voeg dan de suiker en het ei toe en roer nogmaals goed door
  4. Meng dan de gesmolten roomboter erdoor en blijf roeren tot je een egaal glad beslag hebt
  5. Nu is het flensjesbeslag klaar voor gebruik
Flensjes bakken
  1. Neem een koekenpan met anti aanbak laag en verwarm deze op het vuur
  2. Voeg een klein klontje boter toe en verdeel dit met een keukenrol goed door te pan
  3. Schenk dan een laagje beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag door de pan te verdelen
  4. Bak nu op middenhoog vuur tot de bovenkant droog word, draai dan het flensje om en bak kort tot de crepe goudbruin is
  5. Haal uit de pan en verwerk het flensje direct verder (of laat afkoelen om te bewaren voor later)

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Ineke zegt

    Zelf voor de visite crepe suzette gemaakt als dessert, ze waren onder de indruk (zo moeilijk was het niet eens)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.