fbpx

Zelf karamelsaus maken

0

Karamelsaus is onweerstaanbaar over ijs en dan met een heerlijke schep slagroom erbij mmmm. Denk niet aan de calorieën als je karamelsaus eet maar geniet van de hemelse zachte smaak van die volle karamelsmaak.

Misschien heb je het nog nooit zelfgemaakt maar als je wist hoe makkelijk het eigenlijk is weet ik zeker dat je het vaker gaat doen.

Zelf karamelsaus maken, het recept

  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram roomboter (ongezouten)

Zelf karamelsaus maken

  1. Neem een pan met dikke bodem en doe hier de suiker en het water in
  2. Zet de pan op het vuur en breng het suikermengsel aan de kook, zet het vuur iets zachter maar wel zo dat het zachtjes blijft borrelen
  3. Roer niet in de suiker
  4. Hou de pan een beetje in beweging als de suiker langzaam begint te kleuren en zet het vuur lager
  5. Laat het zachtjes koken tot de suiker karamel word, pas op dat deze niet te donker word, dan word de karamel heel bitter (zet het vuur op tijd uit)
  6. Doe in een andere pan de slagroom en zet deze op laag vuur zodat deze langzaam warm word
  7. Zodra de karamel een mooie kleur heeft giet je de warme slagroom er langzaam bij terwijl je met een garde roert (let op de karamel is gloeiend heet en gaat borrelen, pas dus heel goed op)
  8. Zodra je een gladde saus hebt voeg je de roomboter toe en roer deze goed door de saus
  9. Nu is je karamelsaus klaar
  10. Als je de saus helemaal af laat koelen of in de koelkast zet word de saus hard en is die niet meer schenkbaar, verwarm dan even kort zodat de saus weer vloeibaar is
5 from 1 reviews
Zelf karamelsaus maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Saus
Serves: 1 portie
Ingrediënten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
Bereiding
  1. Neem een pan met dikke bodem en doe hier de suiker en het water in
  2. Zet de pan op het vuur en breng het suikermengsel aan de kook, zet het vuur iets zachter maar wel zo dat het zachtjes blijft borrelen
  3. Roer niet in de suiker
  4. Hou de pan een beetje in beweging als de suiker langzaam begint te kleuren en zet het vuur lager
  5. Laat het zachtjes koken tot de suiker karamel word, pas op dat deze niet te donker word, dan word de karamel heel bitter (zet het vuur op tijd uit)
  6. Doe in een andere pan de slagroom en zet deze op laag vuur zodat deze langzaam warm word
  7. Zodra de karamel een mooie kleur heeft giet je de warme slagroom er langzaam bij terwijl je met een garde roert (let op de karamel is gloeiend heet en gaat borrelen, pas dus heel goed op)
  8. Zodra je een gladde saus hebt voeg je de roomboter toe en roer deze goed door de saus
  9. Nu is je karamelsaus klaar
  10. Als je de saus helemaal af laat koelen of in de koelkast zet word de saus hard en is die niet meer schenkbaar, verwarm dan even kort zodat de saus weer vloeibaar is

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.