Zelf pastadeeg maken

0

Zelf pastadeeg maken om bv spaghetti, ravioli of tagliatelle te maken is helemaal niet zo moeilijk. Voor het pastadeeg zelf heb je maar 2 ingrediënten nodig. Eieren en echte pastameel. De pastameel die je moet gebruiken voor het maken van pasta is de durum tarwe oftewel de grano duro.

Dit meel is grover van structuur en hierdoor krijg je een pasta met een lekkere stevige bite. Het meel is wat gelig van structuur. Op de verpakking staat “semola di grano duro”

Dit is het meel waar je de pasta van moet maken.

Voor 1 persoon pasta gebruik je 1 ei en 100 gram meel, dat is een portie voor 1 persoon.

Pastadeeg recept

4 personen

  • 4 eieren
  • 400 gram pastameel (grano duro)

Zelf pastadeeg maken

  1. Giet het pasta meel op je aanrecht en maak een kuiltje in het midden
  2. Breek hierin 1 voor 1 de eieren
  3. Neem een vork en roer de eieren door elkaar en voeg steeds een beetje meel toe
  4. Als je een wat dikker geheel krijgt en de eieren goed met het meel zijn gemengd kun je het deeg verder met de hand kneden
  5. Kneed het deeg rustig in 10 minuten tot een mooi deeg, laat dan even 10 minuten rusten, dek het deeg wel af met plastic tegen het uitdrogen

Spaghetti maken

Spaghetti maken doen je door pastadeeg heel dun uit te rollen, bij voorkeur met een pastamachine. Heb je geen pasta machine dan kun je het pastadeeg ook met de hand uitrollen met behulp van een deegroller en dan met een scherp mes er dunne spaghetti sliertjes van snijden. Heb je een pastamachine dan gaat het daar heel makkelijk mee. Je rolt de pasta uit door de dikte na elke keer dat je het deeg door de machine gedaan te hebben een tandje dunner te zetten, zo haal je het pastadeeg door de machine tot deze de juiste dikte heeft bereikt.

Daarna kun je met het onderdeel spaghetti de spaghettisliertjes maken, meng de sliertjes gelijk met wat pastameel zodat de sliertjes niet aan elkaar gaan plakken

Verse pasta koken

  • Verse pasta koken is makkelijk en sneller klaar dan gedroogde pasta. Verse pasta kook je door een pan met ruim water aan de kook te brengen, voeg hier een goede snuf zout aan toe en doe hier de verse pasta in
  • Laat een paar minuutjes koken. Verse pasta is in de regel klaar als deze boven komt drijven. (na enkele minuten)
  • Gedroogde pasta moet je meestal 7-10 minten koken, verse pasta gaat een stuk sneller.
  • Als je pasta klaar is giet je deze af in een vergiet en giet direct terug in de pan, zo blijft er iets kookvocht aan de pasta hangen en gaat de pasta niet plakken.
  • Serveer de pasta direct bijvoorbeeld met zelfgemaakte bolognesesaus   of maak pasta pesto
5 from 1 reviews
Zelf pastadeeg maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Pastadeeg
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 400 gram pastameel (grano duro)
Bereiding
  1. Giet het pasta meel op je aanrecht en maak een kuiltje in het midden
  2. Breek hierin 1 voor 1 de eieren
  3. Neem een vork en roer de eieren door elkaar en voeg steeds een beetje meel toe
  4. Als je een wat dikker geheel krijgt en de eieren goed met het meel zijn gemengd kun je het deeg verder met de hand kneden
  5. Kneed het deeg rustig in 10 minuten tot een mooi deeg, laat dan even 10 minuten rusten, dek het deeg wel af met plastic tegen het uitdrogen

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.