Mayonaise maken

0

Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen super makkelijk om te maken het is ook nog eens heel erg lekker.

Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn als je mayonaise wil gaan maken.

Mayonaise maken recept

  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • citroensap
  • 300 ml milde olijfolie (eventueel goede zonnebloemolie)
  • zout en peper

Mayonaise maken

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn als je mayonaise wil gaan maken.
  2. Zet een grote kom op een een natte theedoek en duw de theedoek om de kom zodat deze stabiel blijft staan, dan kan je beginnen.
  3. Doe de eidooiers met een snuf zout, peper, de mosterd en 2 eetlepels azijn in de kom en roer goed door
  4. Blijf met een garde kloppen/roeren en voeg nu druppelsgewijs de olie toe, dit moet zeker in het begin echt druppelsgewijs gebeuren anders gaat de mayonaise schiften
  5. Zodra alle olie op is proef je de mayonaise, breng op smaak met wat citroensap, zout en peper
  6. Is de mayonaise te dik dan kan je deze af slappen met wat water
5 from 1 reviews
Mayonaise maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • citroensap
  • 300 ml milde olijfolie (eventueel goede zonnebloemolie)
  • zout en peper
Bereiding
  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn als je mayonaise wil gaan maken.
  2. Zet een grote kom op een een natte theedoek en duw de theedoek om de kom zodat deze stabiel blijft staan, dan kan je beginnen.
  3. Doe de eidooiers met een snuf zout, peper, de mosterd en 2 eetlepels azijn in de kom en roer goed door
  4. Blijf met een garde kloppen/roeren en voeg nu druppelsgewijs de olie toe, dit moet zeker in het begin echt druppelsgewijs gebeuren anders gaat de mayonaise schiften
  5. Zodra alle olie op is proef je de mayonaise, breng op smaak met wat citroensap, zout en peper
  6. Is de mayonaise te dik dan kan je deze af slappen met wat water

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.