Website met heerlijke recepten en kooktips

13x Beslagsoorten

0 2.312

In deze special vind je 13 beslagsoorten om bv zelf poffertjesbeslag, pannenkoekenbeslag of wafelbeslag te maken. Ook vind je beignetbeslag, tempurabeslag en oliebollenbeslag.  Sla dit bericht op zodat je altijd een handig overzicht hebt als je op zoek bent naar een beslag recept.

Poffertjesbeslag

1 Poffertjesbeslag

Poffertjes kun je heel makkelijk zelf bakken met dit heerlijke poffertjesbeslag recept kun je tussen de 50-60 poffertjes bakken, wil je er meer bakken verdubbel dan het recept.

Poffertjesbeslag recept

 

 

Pannenkoekenbeslag

2 Pannenkoekenbeslag

Pannenkoeken bakken doen de meeste van ons denk ik regelmatig, maar vaak word er dan toch een kant en klaar pak gebruikt terwijl je heel makkelijk zelf pannenkoekenbeslag kunt maken met onderstaand recept.

Pannenkoekenbeslag recept

 

Wafelbeslag

3 Wafelbeslag

Wafelbeslag om zelf lekkere wafels te bakken, wat dacht je van een wafel met warme kersen en ijs, of aardbeien en slagroom of banaan en honing of banaan met nutella en nootjes. Met dit wafelbeslag recept bak je zelf de lekkerste wafels.

Wafelbeslag recept

 

Beignetbeslag

4 Beignetbeslag

Met dit beignetbeslag recept bak je zelf de heerlijkste zoete of hartige beignets. De bekendste is denk ik wel de appelbeignet maar je kunt van heel veel fruit een beignet maken. Ook kun je hartige beignets maken en dan wat kruiden toevoegen aan het beslag.

Beignetbeslag recept

 

Bierbeslag

5 Bierbeslag

Bierbeslag is een beslag waar, de naam zegt het al…bier aan toegevoegd is. Je kunt door dit beslag verschillende ingrediënten halen en bakken in de frituur. Het geeft een iets dikker laagje dan bv beignetbeslag en daarvoor is bierbeslag ook geschikt om het voor de wat hardere groentensoorten te gebruiken.

Bierbeslag recept

 

Tempura beslag

6 Tempura beslag

Tempura is een manier van bereiden en de naam van een Japans gerecht. Je doopt verschillende ingrediënten zoals vis, groenten, fruit of vlees in tempura beslag en frituurt het daarna kort. Met dit recept maak je zelf ook heerlijke tempura.

Tempurabeslag recept

 

 

Churros beslag

7 Churros beslag

Je maakt met het churrosbeslag Churros, een zoete lekkernij welke oorspronkelijk uit Spanje komt. Het zijn zoete gefrituurde deegsliertjes welke je na het bakken bestrooid met poedersuiker of kaneelsuiker. Het beslag word gemaakt van o.a bloem, ei, suiker, melk en boter.

Churros beslag recept

 

Oliebollenbeslag

8 Oliebollenbeslag

Bak je ook zelf oliebollen met oud en nieuwe? Neem je dan een kant en klaar pak oliebollenmix? Dat is echt niet nodig, het allerlekkerste is natuurlijk om zelf oliebollenbeslag te maken. Met onderstaand recept maak je 25-30 oliebollen.

Oliebollenbeslag recept

 

 

Cakebeslag

9 Cakebeslag

Cakebeslag zelf maken is eigenlijk heel erg makkelijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en dan maak jij zelf je cakebeslag om een heerlijke verse cake te bakken.

Cakebeslag recept

 

 

American pancake beslag

10 American pancake beslag

Pancakes zijn heerlijke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes welke vaak als ontbijt gegeten worden. Door het eiwit op te kloppen en dit door het beslag te spatelen krijg je super luchtige en fluffy pancakes. Je kunt de kleine pannenkoekjes eten met bijvoorbeeld banaan en honing of maple syrop maar lekkere blauwe bessen of verse aardbeien zijn ook super lekker.

American pancake beslag recept

 

Flensjes of crepebeslag

11 Flensjes of crepebeslag

Flensjes, ook wel crepes genoemd  zijn lekkere dunne pannenkoekjes die vaak gegeten worden als dessert. Denk hierbij aan de crepe suzette, een flensje die in 4en is gevouwen met warme sinaasappelsaus en geflambeerd met Cointreau of Grand Marnier.

Flensjes of crepe beslag recept

 

 

Soezenbeslag

12 Soezenbeslag

Soezenbeslag maak je als je zelf soezen of bv eclairs wil maken. Met het soezenbeslag kun je zowel kleine als grote soezen maken welke je daarna kan vullen met bv slagroom of banketbakkersroom. Of maak lekkere eclairs, dat zijn langwerpige soezen welke je open kan snijden en dan kan vullen welke je vervolgens afmaakt met een laagje glazuur.

Soezenbeslag recept

 

Blinibeslag

13 Blinibeslag

Blini’s zijn een soort kleine dikke Russische pannenkoekjes die vaak als hartig hapje gegeten worden. Je kunt ze van gewone bloem maken maar van origine word er boekweitmeel gebruikt, beiden kan dus. Zodra je de blini’s gebakken hebt laat je ze afkoelen en beleg je ze met wat je lekker vind.

Blini beslag recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.