Tempurabeslag

1

Tempura kennen we tegenwoordig vooral van de Japanse keuken ondanks dat het van oorsprong uit Portugal afkomstig is. Tempura is een manier van bereiden en de naam van een Japans gerecht. Je doopt verschillende ingrediënten zoals vis, groenten, fruit of vlees in tempura beslag en frituurt het daarna kort.

Tempurabeslag recept

  • 250 gram tempurabloem of een andere lichte bloem (met zo min mogelijk gluten)
  • 0,5 liter ijskoud water, bij voorkeur koolzuurhoudend
  • 2 eidooiers
  • Snuf zout

Tempurabeslag maken

  1. Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom
  2. Voeg het ijskoude en bij voorkeur koolzuurhoudende water (spa rood) bij de bloem samen met de eidooier en roer kort door elkaar tot een glad beslag (het klopt dat deze vrij dun is)

Wat kun je allemaal door tempurabeslag halen

  • Garnalen
  • Stukjes gekookte kip
  • Rauwe groenten zoals wortel, boontjes, paprika, bloemkool, broccoli, asperges enz
  • Stukjes fruit

Tempura maken

  1. Verwarm in een diepe pan de olie tot 180 graden (zonnebloemolie of andere olie om in te bakken)
  2. Haal de gewenste ingrediënten door de bloem en daarna door het tempurabeslag
  3. Laat uitlekken en laat dan in de olie zakken, bak niet teveel tegelijk in 1 keer
  4. Bak in enkele minuten tot het beslag goudbruin is en draai dan eventueel het product om
  5. Schep met een schuimspaan de tempura uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  6. Serveer afhankelijk van de ingrediënten gelijk samen met wat sojasaus, chilisaus of pittige sesamsaus

Tempura tips

  • Gebruik ijskoud water bij voorkeur met koolzuur zoals spa rood, je krijgt dan een lekker knapperig korstje aan de tempura
  • Het beslag is vrij dus en mochten en nog wat klontjes in zitten is dat niet erg
  • Gebruik bij voorkeur een olie met een neutrale smaak om de tempura te bakken, zoals zonnebloemolie
  • Bak kleine hoeveelheden tempura in 1x, zo voorkom je dat de olie te veel afkoelt
  • Dep de ingrediënten die je gaat frituren goed droog voordat je ze door het beslag haalt
5.0 from 1 reviews
Tempurabeslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Tempurabeslag
Ingrediënten
  • 250 gram tempurabloem of een andere lichte bloem (met zo min mogelijk gluten)
  • 0,5 liter ijskoud water, bij voorkeur koolzuurhoudend
  • 2 eidooiers
  • Snuf zout
Bereiding
Tempurabeslag maken
  1. Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom
  2. Voeg het ijskoude en bij voorkeur koolzuurhoudende water (spa rood) bij de bloem samen met de eidooier en roer kort door elkaar tot een glad beslag (het klopt dat deze vrij dun is)
Tempura maken
  1. Verwarm in een diepe pan de olie tot 180 graden (zonnebloemolie of andere olie om in te bakken)
  2. Haal de gewenste ingrediënten door de bloem en daarna door het tempurabeslag
  3. Laat uitlekken en laat dan in de olie zakken, bak niet teveel tegelijk in 1 keer
  4. Bak in enkele minuten tot het beslag goudbruin is en draai dan eventueel het product om
  5. Schep met een schuimspaan de tempura uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  6. Serveer afhankelijk van de ingrediënten gelijk samen met wat sojasaus, chilisaus of pittige sesamsaus

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Sandra Kon zegt

    Gisteren broccoli, paprika bloemkool en stukjes kip met dit beslag gemaakt, zeker voor herhaling vatbaar, bedankt voor het recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.