Salade caprese met balsamico dressing en groene asperges
Salade caprese met balsamico dressing en groene asperges. We kennen allemaal wel de traditionele salade caprese, dit is een variant hierop met basalmico dressing en extra groene asperges. Een mooi en stijlvol voorgerecht wat niet zou misstaan bij een luxe dineetje of bij het kerstdiner.
Over mozzarella bestaan veel misverstanden, welke kun je het beste kopen en welke mozzarella is het lekkerste?
De originele mozzarella is de mozzarella di bufala, deze is gemaakt van melk van de waterbuffel. Tegenwoordig word de mozzarella ook van koemelk gemaakt maar deze heeft een hele andere smaak en structuur als de originele mozzarella di bufala. De originele mozzarella is een stuk duurder als de koemelk mozzarella en word ook wel gezien als delicatesse.
Voor een salade waarin het hoofdingrediënt mozzarella is zou ik zeker gaan voor de ecte mozzarella di bufala, op een pizza kun je ook de koemelk variant gebruiken.
Salade caprese met balsamico dressing recept
2 personen
- 2 bollen echte mozzarella di bufala
- 2 lekkere rijpe roma tomaten
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 6 eelepels goede olijfolie
- 6 groene asperges
- 10 blaadjes verse basilicum
Salade caprese maken met balsamico dressing
- Snijd de onderste dikke stukken van de groene asperges af, zet een grillpan op het vuur
- Maak de dressing door de balsamico azijn te mengen met de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout
- Meng de groene asperges met 3 eetlepels van de dressing en leg ze in de grillpan
- Hak in de tussentijd 4 blaadjes basilicum fijn en meng deze door de overgebleven dressing
- Draai na enkele minuten de groene asperges om zodat ze rondom mooi gegrild zijn
- Voel na een minuut of 4 of de asperges beetgaar zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord
- Snijd de tomaat en mozzarella in mooie plakjes en leg ze om en om op de borden
- Leg op op elke bord 3 groene asperges en schep de dressing over de tomaat/mozzarella
- Maal er een klein beetje verse peper overheen en garneer af met de blaadjes basilicum
Ingrediënten
- 2 bollen echte mozzarella di bufala
- 2 lekkere rijpe roma tomaten
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 6 eetlepels goede olijfolie
- 6 groene asperges
- 10 blaadjes verse basilicum
Bereiding
- Snijd de onderste dikke stukken van de groene asperges af, zet een grillpan op het vuur
- Maak de dressing door de balsamico azijn te mengen met de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout
- Meng de groene asperges met 3 eetlepels van de dressing en leg ze in de grillpan
- Hak in de tussentijd 4 blaadjes basilicum fijn en meng deze door de overgebleven dressing
- Draai na enkele minuten de groene asperges om zodat ze rondom mooi gegrild zijn
- Voel na een minuut of 4 of de asperges beetgaar zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord
- Snijd de tomaat en mozzarella in mooie plakjes en leg ze om en om op de borden
- Leg op op elke bord 3 groene asperges en schep de dressing over de tomaat/mozzarella
- Maal er een klein beetje verse peper overheen en garneer af met de blaadjes basilicum