
Maissalade met radijs
Deze maissalade met radijs is prima geschikt om als bijgerecht te serveren bijvoorbeeld bij mexicaanse gerechten zoals chili con carne. Maar deze maissalade kan je ook gewoon eten bij gebakken aardappelen met een goed gebakken biefstuk. Als bijgerecht bij de BBQ is deze salade ook heel erg lekker.
Maissalade met radijs het recept
- 1 blikje mais (300 gram)
- 1/2 komkommer in dunne halve plakjes gesneden
- 1 klein zakje gesneden radijsjes (75-100 gram)
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels fijngesneden dille
- zout/peper
- olijfolie
Maissalade maken
- Giet de maiskorrels op een zeef of vergiet en spoel af met koud water, laat uitlekken
- Doe de maiskorrels in een kom en voeg de radijsjes en de fijngesneden dille en de fijn gesnipperde rode ui toe
- Roer door elkaar en giet er een scheutje olijfolie bij en wat zout en peper en als laatste de halve plakjes komkommer, proef na en laat de smaken even intrekken voordat je de salade serveerd

Ingrediënten
- 1 blikje mais 300 gram
- 1/2 komkommer in dunne halve plakjes gesneden
- 1 klein zakje gesneden radijsjes 75-100 gram
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels fijngesneden dille
- zout/peper
- olijfolie
Bereiding
- Giet de maiskorrels op een zeef of vergiet en spoel af met koud water, laat uitlekken
- Doe de maiskorrels in een kom en voeg de radijsjes en de fijngesneden dille en de fijn gesnipperde rode ui toe
- Roer door elkaar en giet er een scheutje olijfolie bij en wat zout en peper en als laatste de halve plakjes komkommer, proef na en laat de smaken even intrekken voordat je de salade serveerd