Lauwwarme salade van zalm en sinaasappel

0

Lauwwarme salade van zalm. Zalm leent zich prima om te combineren met fruit, dit is een heel verrassende combinatie met zalm, granaatappel en sinaasappel met een simpele honing orange dressing.

Lauwwarme salade van zalm en sinaasappel recept

  • 150 gemengde sla naar keuze (fijne bladsla is lekker)
  • 200 gram verse zalm
  • 1 granaatappel
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel honing
  • Beetje olijfolie om te bakken

Lauwwarme salade van zalm maken

  1. Zet een grillpan op het vuur en smeer of wrijf de verse zalm met wat olijfolie (om te bakken) in
  2. Leg de zalm dan in een droge hete grillpan en grill de zalm tot deze net aan gaar is (rose houden)
  3. Haal dan de zalm uit de pan en laat iets afkoelen
  4. Haal de pitjes uit de granaatappel (halveer de granaatappel en hou deze op zijn kop boven een grote kom en sla er hard met een houten pollepel op zodat de pitjes eruit vallen)
  5. Snijd met een scherp mes aan beiden kanten een stukje van de sinaasappel, zet hem op de platte kant en snijd van boven naar beneden de schil eraf totaan het vruchtvlees
  6. Snijd dan de partjes sinaasappel tussen de velletjes uit, bekijk hieronder een filmpje hoe dat moet.
  7. Verdeel nu de sla over 2 borden en verdeel hier de gegrilde zalm over door deze wat uit elkaar te trekken zodat je mooie grove stukjes krijgt
  8. Verdeel hier de granaatappelpitjes over en de sinaasappelpartjes
  9. Maak nu een dressing door het sinaasappelsap met de olie en de honing te mengen en breng op smaak met wat zout en peper
  10. Verdeel de dressing voor het serveren over de salade
5 from 1 reviews
Lauwwarme salade van zalm en sinaasappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 150 gemengde sla naar keuze (fijne bladsla is lekker)
  • 200 gram verse zalm
  • 1 granaatappel
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel honing
  • Beetje olijfolie om te bakken
Bereiding
  1. Zet een grillpan op het vuur en smeer of wrijf de verse zalm met wat olijfolie (om te bakken) in
  2. Leg de zalm dan in een droge hete grillpan en grill de zalm tot deze net aan gaar is (rose houden)
  3. Haal dan de zalm uit de pan en laat iets afkoelen
  4. Haal de pitjes uit de granaatappel (halveer de granaatappel en hou deze op zijn kop boven een grote kom en sla er hard met een houten pollepel op zodat de pitjes eruit vallen)
  5. Snijd met een scherp mes aan beiden kanten een stukje van de sinaasappel, zet hem op de platte kant en snijd van boven naar beneden de schil eraf totaan het vruchtvlees
  6. Snijd dan de partjes sinaasappel tussen de velletjes uit, bekijk hieronder een filmpje hoe dat moet.
  7. Verdeel nu de sla over 2 borden en verdeel hier de gegrilde zalm over door deze wat uit elkaar te trekken zodat je mooie grove stukjes krijgt
  8. Verdeel hier de granaatappelpitjes over en de sinaasappelpartjes
  9. Maak nu een dressing door het sinaasappelsap met de olie en de honing te mengen en breng op smaak met wat zout en peper
  10. Verdeel de dressing voor het serveren over de salade

 

Eet smakelijk

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.