Zalmtartaar
Zalmtartaar is super easy om te maken en als je het op een mooi bord in een leuke vorm serveert (of in kleine amuseschaaltjes) is dit een heel leuk gerechtje voor de kerst. Het staat super leuk en je kunt het gerechtje makkelijk en snel afmaken op de dag van het etentje. Nu hoef je niet te wachten met deze zalmtartaar te maken tot je een etentje hebt, je mag het ook voor jezelf, je man, je vrouw of vrienden maken natuurlijk.
Wat heb je nodig voor 2 zalmtartaartjes
- 200 gram verse zalm in zeer kleine blokjes gesneden/gehakt
- ½ sjalot zeer fijn gesnipperd
- 1/8 komkommer in fijne blokjes gesneden
- 2 sprieten bieslook heel fijn gesneden
- 2 theelepels kappertjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mierikswortelcreme (uit een potje)
- rasp van ½ citroen plus het sap van ½ citroen
- takje peterselie heel fijn gehakt
- 1 eetlepel creme fraiche
- 2 plukjes alfalfa
Hoe maak je de zalmtartaartjes
- Meng de fijne blokjes zalm met de mayonaise, sjalot, bieslook, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar
- Roer dan de creme fraiche met het citroenrasp en de mierikswortelcreme door elkaar en roer hier de komkommerblokjes doorheen
- Leg een vierkante vorm (of rond mag ook natuurlijk) op het bord en schep hier een beetje van de saus met komkommer in
- Schep hierbovenop de helft van het zalmmengsel en druk met de achterkant van je lepel goed aan
- Haal de vorm weg en herhaal dit op het volgende bord
- Garneer met een plukje alfalfa
Ingrediënten
- 200 gram verse zalm in zeer kleine blokjes gesneden/gehakt
- ½ sjalot zeer fijn gesnipperd
- 1/8 komkommer in fijne blokjes gesneden
- 2 sprieten bieslook heel fijn gesneden
- 2 theelepels kappertjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mierikswortelcreme uit een potje
- rasp van ½ citroen plus het sap van ½ citroen
- takje peterselie heel fijn gehakt
- 1 eetlepel creme fraiche
- 2 plukjes alfalfa
Bereiding
- Meng de fijne blokjes zalm met de mayonaise, sjalot, bieslook, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar
- Roer dan de creme fraiche met het citroenrasp en de mierikswortelcreme door elkaar en roer hier de komkommerblokjes doorheen
- Leg een vierkante vorm (of rond mag ook natuurlijk) op het bord en schep hier een beetje van de saus met komkommerblokjes in
- Schep hierbovenop de helft van het zalmmengsel en druk met de achterkant van je lepel goed aan
- Haal de vorm weg en herhaal dit op het volgende bord
- Garneer met een plukje alfalfa