Gestoofde worteltjes

0

Deze gestoofde worteltjes zijn heel erg lekker en ik vind worteltjes altijd zo gezellig op tafel staan door de mooie oranje kleur, dan nog een beetje groene peterselie erover en het is en blijft een klein feestje op tafel deze “ouderwetse” worteltjes.

Het lekkerste is om verse bospeen te nemen voor deze worteltjes.

Bospeen schoonmaken

  • Maak eerst de bospeen schoon door het loof eraf te snijden en dan met de achterkant van een schilmesje de schil eraf te schrapen
  • Was de geschrapte worteltjes dan en snijd de dikke stukken in 3-en en de dunne door de helft
  • Het gaat er om dat je allemaal ongeveer gelijke diktes krijgt zodat de worteltjes straks ook tegelijk gaar zijn. In welke vorm je het snijd is niet zo belangrijk.
  • Als je alle worteltjes gesneden hebt kun je door met de wortels te stoven

Gestoofde worteltjes recept

2 personen

  • 400 gram worteltjes
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel suiker
  • water
  • zout
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (gewassen)

Gestoofde worteltjes maken

  1. Doe de worteltjes met een heel klein laagje water in een pan (water tot halverwege de worteltjes), strooi er wat zout over en doe de boter en de suiker erbij
  2. Breng de worteltjes aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur daarna lager, hussel de worteltjes steeds een beetje om tot ze beetgaar zijn (kijk na 12-15 minuten, proef er gewoon 1 en verleng eventueel de kooktijd)
  3. Zodra ze gaar zijn giet je iets van het kookvocht eraf en meng je net voor het serveren de verse peterselie erdoor, serveer direct in een schaal
5 from 1 reviews
Gestoofde worteltjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 400 gram worteltjes
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel suiker
  • water
  • zout
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (gewassen)
Bereiding
  1. Doe de worteltjes met een heel klein laagje water in een pan (water tot halverwege de worteltjes), strooi er wat zout over en doe de boter en de suiker erbij
  2. Breng de worteltjes aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur daarna lager, hussel de worteltjes steeds een beetje om tot ze beetgaar zijn (kijk na 12-15 minuten, proef er gewoon 1 en verleng eventueel de kooktijd)
  3. Zodra ze gaar zijn giet je iets van het kookvocht eraf en meng je net voor het serveren de verse peterselie erdoor, serveer direct in een schaal

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.