Zoete aardappel uit de oven

0

Zoete aardappel uit de oven. Zoete aardappel ook wel bataat genoemd is erg gezond. Het zit boordevol vezels en veel vitamine B. Vitamine B speelt een belangrijke rol bij het omzetten van voedsel naar energie.

Kinderen zijn over het algemeen ook dol op de zoete aardappel, je raad het al door de natuurlijke zoete smaak die aan de bataat zit. In onderstaand recept heb ik de bataat een lekker pittig korstje gegeven wat heerlijk combineert met het zoete.

Je kunt dit bijgerecht bij veel maaltijden serveren, met een lekkere salade en een stukje kip bijvoorbeeld of bij een gebakken biefstuk smaken deze zoete aardappelen uit de oven ook prima.

Zoete aardappelen uit de oven recept

2 personen

  • 400 gram zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie om te bakken
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout

Zoete aardappel uit de oven maken

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Meng in een kom de aardappelstukken met alle ingrediënten
  3. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de aardappel over
  4. Zet de zoete aardappel voor 15-20 minuten in de oven tot ze gaar zijn (check even door er met een vork in te prikken)
  5. Haal ze uit de oven als ze gaar zijn en serveer ze direct
5 from 1 reviews
Zoete aardappel uit de oven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 400 gram zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie om te bakken
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Meng in een kom de aardappelstukken met alle ingrediënten
  3. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de aardappel over
  4. Zet de zoete aardappel voor 15-20 minuten in de oven tot ze gaar zijn (check even door er met een vork in te prikken)
  5. Haal ze uit de oven als ze gaar zijn en serveer ze direct

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.