fbpx

Peper roomsaus

0

Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke pepersaus. Zelf een lekker sausje maken is helemaal niet zo lastig als dat het misschien lijkt. Er gaan veel recepten de ronde voor pepersaus maar onderstaand recept is makkelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en is zo gemaakt.

Peper roomsaus recept

  • 1 sjalotje
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • scheutje rode wijn
  • 150 ml runderfond
  • 50 ml kookroom
  • 1 theelepel groene peperkorrels (uit een blikje/potje of geplette gedroogde)
  • zout en peper

Peper roomsaus maken

  1. Zet een pannetje op het vuur, doe het klontje boter erbij en laat smelten
  2. Snipper je sjalotje fijn en voeg deze bij de boter, laat lekker fruiten
  3. Voeg na een paar minuutjes de bloem toe en roer met een spatel tot de bloem gaar is, het mengsel word wat lichter (op laag vuur de bloemmassa gewoon door de pan bewegen met een spatel enkele minuten)
  4. Blus dan af met een scheut rode wijn en roer met een garde tot een gladde massa
  5. Voeg dan de runderfond toe en breng de saus al roerende aan de kook
  6. Heb je zachte   peperkorrels (uit een blikje of potje in het vocht) voeg die dan toe, heb je gedroogde peperkorrels kneus deze dan fijn in een vijzel of plet ze met een ijzer bakje oid op je snijplank fijn
  7. Doe de peper bij de saus en voeg de room toe
  8. Proef en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout
5 from 1 reviews
Peper roomsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 1 sjalotje
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • scheutje rode wijn
  • 150 ml runderfond
  • 50 ml kookroom
  • 1 theelepel groene peperkorrels (verse of geplette gedroogde)
  • zout en peper
Bereiding
  1. Zet een pannetje op het vuur, doe het klontje boter erbij en laat smelten
  2. Snipper je sjalotje fijn en voeg deze bij de boter, laat lekker fruiten
  3. Voeg na een paar minuutjes de bloem toe en roer met een spatel tot de bloem gaar is, het mengsel word wat lichter (op laag vuur de bloemmassa gewoon door de pan bewegen met een spatel enkele minuten)
  4. Blus dan af met een scheut rode wijn en roer met een garde tot een gladde massa
  5. Voeg dan de runderfond toe en breng de saus al roerende aan de kook
  6. Heb je verse peperkorrels voeg die dan toe, heb je gedroogde peperkorrels kneus deze dan fijn in een vijzel of plet ze met een ijzer bakje oid op je snijplank fijn
  7. Doe de peper bij de saus en voeg de room toe
  8. Proef en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.